„Recept hodnotím, jako velmi zdařilý. Nic bych mu nevytkla. Jen místo sýra Niva se může použít Eidam nebo uzený sýr,“ řekla mistryně v kulinářském umění Martina Hiřičová.

„Jako přílohu jsme zvolili rýži nebo pečený brambor. Ke kuřecím nudličkám se hodí klidně i těstoviny. Záleží na chuti každého, s čím si je připraví,“ dodala Hiřičová.

Během obědů se prodalo všech osmdesát připravených porcí. třiatřicet porcí šlo na rozvoz, kterým se Sport Pub Zlatopramen také zabývá a sedmačtyřicet porcí si objednali návštěvníci restaurace.

„Je to chutné. Nic bych menu Ústeckého deníku nevytkla,“ řekla Martina Kokšová. S chválou se přidávali i další návštěvníci. „Je to opravdu dobré. To jsem ani netušil, že jsem si objednal recept Ústeckého deníku. Je to dobrý nápad vařit podle domácích kuchařek,“ chválil David Volf.

„Do Sport Pubu chodím na oběd pravidelně. Chutná mi tady. Ani dnešnímu menu bych nic nevytkl,“ přidal se Jiří Rouč. Každý čtvrtek vaří kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se čtenáři Ústeckého deníku.

Vítězný recept najdete ZDE.

Nejprve se na webu utkají tři milovníci kulinářského umění se svými soutěžními recepty O nejlepší čtenářský recept, který vyberou za pomoci hlasování sami čtenáři.

Podle něho poté kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu připraví menu Ústeckého deníku a zařadí ho do poledního jídelního lístku. Hosté si menu mohou objednat k obědu.

Recepty mohou čtenáři Deníku a milovníci kulinářského umění posílat na e–mail recepty.ustecky@denik.cz nebo poštou na adresu Ústeckého deníku, Klíšská 25, Ústí nad Labem.

Hlasujte na usteckydenik.cz, co se bude vařit ve Sport Pubu Zlatopramen příště?

Bůček v červené paprice

Suroviny: 1/2 kg uzeného bůčku, 8 stroužků česneku, 2 ks bobkového listu, 4ks nového koření, 4 ks celého pepře, 2 lžíce červené papriky, voda, alobal.

Postup: Bůček omyjeme a ze strany do něj podélně uděláme nožem vedle sebe dvě kapsy tak, aby se nám vytvořil prostor na česnek. Nepropichujeme až do konce. Do děr v bůčku napěchujeme česnek a přišpendlíme špejlí, aby nám česnek při vaření nevypadl. Do studené osolené vody dáme koření a bůček. Vaříme ho do změknutí. Poté ho vyjmeme z vody a necháme vystydnout. Po vystydnutí ho celý obalíme v červené paprice, zabalíme do alobalu a dáme do chladu.

Jindřiška Kůsková

Pikantní vepřové řízečky s ovocem

Suroviny: 400g vepřové kýty, sůl, pepř mletý, 4 chilli papričky, 3 lžíce sojové omáčky. 1 lžíce worcesteru, tuk, 250 g kompotovaného ovoce.

Postup: Maso nakrájíme na malé řízečky, naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Pálivé papričky nasekáme na malé kousky a promícháme se sojovou a worcestrovou omáčkou. Připravenou směsí zalijeme maso a necháme odležet v chladničce. Před přípravou maso osušíme a opečeme v rozehřátém tuku z obou stran. Je-li maso tužší, podlijeme je horkou vodou a udusíme do měkka. Podáváme proložené různým kompotovaným ovocem. Takto proložené maso můžeme navršit do pyramidy a spojit jehlou.

Kamila Řepková

Placičky od šenovské Haničky

Suroviny: 500 g kuřecího masa, 2 cibule, worcester, sojová omáčka, solamyl, 3 vejce, hladká mouka, hořčice plnotučná, sůl, pepř.

Postup: Kuřecí nakrájíme na nudličky, smícháme s jemně nakrájenou cibulí. V jiné misce rozšleháme vajíčka s trochou mouky, solamylu, worcestru, sojovky, hořčice - do hutnější směsi. Osolíme, opepříme podle chuti. Smícháme s masem s cibulí a necháme den v ledničce odležet. Lžící ze směsi děláme na rozpáleném oleji malé placičky, které usmažíme. Podáváme s bramborem, podle chuti i s tatarkou nebo zeleninovou přílohou.

Lucie Marčoková