Vítězkou posledního kola kulinářské soutěže se stala Vlaďka Peřinová a receptem na plněné pikantní řízečky.

„Řízečky jsou v dnešním poledním lístku hitem. Objednává si je k obědu dost hostů,“ řekla kuchařka Martina Hiřičová, která pravidelně vaří se čtenáři Ústeckého deníku.

Během poledne se v restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu prodalo všech osmdesát připravených porcí.

„Jako přílohu jsme k pikantním řízečkům zvolili šťouchané brambory. Čtenáři si mohou řízečky doma připravit s hranolkami nebo vařenými a pečenými bramborami,“ dodala Hiřičová.

Sami návštěvníci nešetřili chválou na umění kuchařského týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen. „Je to dobré. Nic bych řízečkům nevytkl,“ pochvaloval si Emil Sedláček.

S chválou se přidala další návštěvnice. „Je to opravdu dobré. Klidně bych si řízečky připravila doma,“ řekla Jarmila Valsová.

Hlasujte, co se bude vařit ve Sport Pubu Zlatopramen příště:

Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi

Suroviny: 600 g kuřecího masa, pórek, 100 g sýra Niva, smetana ke šlehání, lžíce rostlinného oleje, 50 g mandlí, sůl, pepř.

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Do rozpálené pánve nastrouháme nivu a zalijeme smetanou. Až se rozpustí niva, přidáme na kolečka nakrájený pórek. Povaříme a přidáme mandle.

Jana Pravdová
Fantastická kuřecí prsa

Suroviny: 4 kuřecí prsa, 100 g šunky, krabí tyčinky, smetana, tavený sýr, provensálské bylinky, olivový olej, citron, jahody.

Postup: Prsa naklepeme, okořeníme. Na plátek masa položíme plátek šunky, krabí tyčinku a zavineme. Opečeme do měkka na olivovém oleji. Smetanu přivedeme do varu a přidáme sýr, vaříme do zhoustnutí (krátce). Přidáme bylinky. Na talířích maso rozřízneme šikmým řezem a přeléváme omáčkou. Ozdobíme plátkem citronu, jahodou a snítkem kopru.

Kateřina Kuberová
Kuřecí maso v rumu

Suroviny: 600 g kuřecího masa, 200 g třeného sýra Niva, 200 g loupaných mandlí, rozinky, 2 kolečka ananasu, 5 lžic rumu, 50 g másla, pepř, sůl.

Postup: Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle je z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a do pánve vlijeme rum, přidáme sýr a prošleháme. Vsypeme rozinky namočené v rumu, kousky ananasu a plátky mandlí. Maso přeléváme touto pikantní šťávou.

Jitka Bečvářová