VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Sýrová jídla mají hosté rádi

Ústí nad Labem – Je to dobré, nivu mám rád, takovými slovy hodnotili návštěvníci restaurace Sport Pub na Zimním stadionu recept Ústeckého deníku.

27.5.2011 2
SDÍLEJ:

Tak jako každý čtvrtek se tradičně vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku číšník Václav Jelínek.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

„Sýrová jídla jsou mezi hosty oblíbená, takže recept od Jany Pravdové hodnotím kladně,“ řekl kuchař Radek Lachmann.

Tak jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Jana Pravdová s receptem na Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi. V internetové anketě porazila Jitku Bečvářovou s Kuřecím masem v rumu a Kateřinu Kuberovou s receptem na Fantastická kuřecí prsa.

„Vítězný recept jsem ničím neobohatil. Jen bych přidal čerstvé bylinky na vylepšení chuti,“ hodnotil složení receptu kuchař.

Ke kuřecím nudličkám s nivou a mandlemi se podávala příloha opékané brambory. Polední menu Ústeckého deníku dotvářela špenátová polévka s rozšlehaným vejcem nebo švestkový koláč s drobenkou jako dezert.

Minulý vítězný recept najdete ZDE.

Návštěvníci restaurace si na menu Ústeckého deníku pochutnali. „Kuřecí nudličky mě zaujaly v jídelním lístku, proto jsem si je objednala. Ničím bych recept neobohatila. Chutná mi to,“ řekla Lenka Nešporová.

I další hosté byli s uměním kuchaře a menu Ústeckého deníku spokojeni. „Je to dobré. Sýrová jídla mám rád. Docela jsem si pochutnal,“ uvedl Petr Boháč. „Je to vynikající. Na oběd na zimák chodím pravidelně. Ještě se mi nestalo, že bych si nevybral,“ prohlásil Michal Nový.

Hlasujte, co budeme vařit příště:

Kuřecí nudličky v marinádě s omáčkou

Suroviny: 6 kuřecích prsou, sůl, pepř, podmáslí, 4 stroužky prolisovaného česneku, oregáno, mleté vlašské ořechy, Bebe sušenky Omáčka: kečup, meruňková zavařenina, kari, sůl, ocet.

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru, naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř a necháme aspoň hodinku marinovat. Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oregánem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, pečeme zhruba 20 minut.

Omáčka: Rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem.

Příloha: Hranolky, opečené brambory

Jitka Trávníčková

Kuřecí zeleninové kapsy

Suroviny: 4 kuřecí řízky, sklenice sterilovaného zelí, slanina, cibule, sůl, kari, olej.

Postup: Nálev ze sterilizovaného zelí vymačkáme. Nakrájíme slaninu a cibuli. Slaninu opečeme na oleji a přidáme nakrájenou cibuli. Pak přidáme sterilizované zelí a chvíli prohřejeme. Rozklepané kuřecí řízky osolíme, opepříme a na polovinu řízku dáme sterilizované zelí. Řízky přehneme a okraje zpevníme jehlami. Posypeme kapsy trochou vegety a obalíme je v hladké mouce a dáme na pánev osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Příloha: bramborová kaše.

Eva Drobná

Kuřecí lahůdka s křenem

Suroviny: 4 kuřecí stehenní řízky, slunečnicový olej, lžíce křenu, 300 g sýru Eidam, 2 kelímky zakysané smetany, sůl, pepř.

Postup: Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně nastrouhaného křenu, vše zasypeme nastrouhaným eidamem a zalijeme kysanou smetanou. Zapékáme 20 až 30 minut. Zapečením ztratí křen svoji palčivost.

Příloha: Hranolky, krokety.

Lenka Pokorná

Autor: Petr Sochůrek

Hlasujte o nejlepší recept od čtenáře!

Jitka Trávníčková: Kuř.nudličky v marinádě s omáč.

4 %

Eva Drobná: Kuřecí zeleninové kapsy

2 %

Lenka Pokorná: Kuřecí lahůdka s křenem

93 %

Hlasovalo: 46

Anketa byla ukončena

27.5.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Národní potravinová sbírka
11

Řetězec Globus dostal pokutu 183 milionů korun. Za nekalé praktiky k dodavatelům

Yvetta Blanarovičová na koncertech i v muzikálech zažila spoustu radosti.
18

Yvetta Blanarovičová: Postižení je krutá rána osudu, u dětí o to smutnější

FOTO: Peklo přijelo do Duchcova. Krampusák dostal pusu od malé hočičky

Duchcov - Ve znamení šestnáctek byla sobota 16. prosince v Duchcově. Přesně v 16 hodin a 16 minut totiž do ulic vlétla šestnáctka děsivých Krampus čertů.

Českým pivovarům chybí sládci, noví se učí ve škole v Žatci

Ústecký kraj – Sřední škola zareagovala na nedostatek pivovarníků. Nový učební obor navštěvuje devět studentů.

Lékaři nechtějí sloužit pohotovost. Přijdou o smlouvu, plánuje ministr

Severní Čechy - Záchranky si stěžují, že musejí mnohdy jezdit i k banalitám. Důvod? Nedostává se doktorů, kteří jsou ochotni pracovat na pohotovosti.

Nedal přednost strážníkům. Teď má co vysvětlovat, byl totiž opilý

Ústí nad Labem - Při vyjíždění z vedlejší ulice nedal automobil přednost v jízdě autohlídce městské policie. Ta jela večer služebním automobilem z Mezní do Ladovy ulice na Severní Terase. Strážníci za ním ihned vyrazili.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT