VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Sýrová jídla mají hosté rádi

Ústí nad Labem – Je to dobré, nivu mám rád, takovými slovy hodnotili návštěvníci restaurace Sport Pub na Zimním stadionu recept Ústeckého deníku.

27.5.2011 2
SDÍLEJ:

Tak jako každý čtvrtek se tradičně vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku číšník Václav Jelínek.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

„Sýrová jídla jsou mezi hosty oblíbená, takže recept od Jany Pravdové hodnotím kladně,“ řekl kuchař Radek Lachmann.

Tak jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Jana Pravdová s receptem na Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi. V internetové anketě porazila Jitku Bečvářovou s Kuřecím masem v rumu a Kateřinu Kuberovou s receptem na Fantastická kuřecí prsa.

„Vítězný recept jsem ničím neobohatil. Jen bych přidal čerstvé bylinky na vylepšení chuti,“ hodnotil složení receptu kuchař.

Ke kuřecím nudličkám s nivou a mandlemi se podávala příloha opékané brambory. Polední menu Ústeckého deníku dotvářela špenátová polévka s rozšlehaným vejcem nebo švestkový koláč s drobenkou jako dezert.

Minulý vítězný recept najdete ZDE.

Návštěvníci restaurace si na menu Ústeckého deníku pochutnali. „Kuřecí nudličky mě zaujaly v jídelním lístku, proto jsem si je objednala. Ničím bych recept neobohatila. Chutná mi to,“ řekla Lenka Nešporová.

I další hosté byli s uměním kuchaře a menu Ústeckého deníku spokojeni. „Je to dobré. Sýrová jídla mám rád. Docela jsem si pochutnal,“ uvedl Petr Boháč. „Je to vynikající. Na oběd na zimák chodím pravidelně. Ještě se mi nestalo, že bych si nevybral,“ prohlásil Michal Nový.

Hlasujte, co budeme vařit příště:

Kuřecí nudličky v marinádě s omáčkou

Suroviny: 6 kuřecích prsou, sůl, pepř, podmáslí, 4 stroužky prolisovaného česneku, oregáno, mleté vlašské ořechy, Bebe sušenky Omáčka: kečup, meruňková zavařenina, kari, sůl, ocet.

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru, naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř a necháme aspoň hodinku marinovat. Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oregánem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, pečeme zhruba 20 minut.

Omáčka: Rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem.

Příloha: Hranolky, opečené brambory

Jitka Trávníčková

Kuřecí zeleninové kapsy

Suroviny: 4 kuřecí řízky, sklenice sterilovaného zelí, slanina, cibule, sůl, kari, olej.

Postup: Nálev ze sterilizovaného zelí vymačkáme. Nakrájíme slaninu a cibuli. Slaninu opečeme na oleji a přidáme nakrájenou cibuli. Pak přidáme sterilizované zelí a chvíli prohřejeme. Rozklepané kuřecí řízky osolíme, opepříme a na polovinu řízku dáme sterilizované zelí. Řízky přehneme a okraje zpevníme jehlami. Posypeme kapsy trochou vegety a obalíme je v hladké mouce a dáme na pánev osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Příloha: bramborová kaše.

Eva Drobná

Kuřecí lahůdka s křenem

Suroviny: 4 kuřecí stehenní řízky, slunečnicový olej, lžíce křenu, 300 g sýru Eidam, 2 kelímky zakysané smetany, sůl, pepř.

Postup: Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně nastrouhaného křenu, vše zasypeme nastrouhaným eidamem a zalijeme kysanou smetanou. Zapékáme 20 až 30 minut. Zapečením ztratí křen svoji palčivost.

Příloha: Hranolky, krokety.

Lenka Pokorná

Autor: Petr Sochůrek

Nahravá se anketa
27.5.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

SERVIS

Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 6 500 Kč Ostatní uklízeči a pomocníci Pracovník úklidu. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 6500 kč, mzda max. 8000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Místo výkonu práce: Ústí nad Labem., Práce pro OZP., Náplň práce: jednalo by se o úklidové služby v bytových domech, kde se uklízí společné prostory., Požadujeme: základní vzdělání., Nabízíme: zkrácený pracovní úvazek na 20-30hod/týdně, pracovní doba začíná mezi 7-8 hodinou a končí podle délky pracovní doby., Kontakt: telefonicky.. Pracoviště: Cespo, o.p.s., Hrnčířská, č.p. 53, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Ladislav Alinče, +420 603 929 196. Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Účetní 18 000 Kč Odborní plánovači a odborní účetní materiáloví Účetní. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 21000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Ústí nad Labem., Náplň práce: veškeré úkony související s vedením podvojného účetnictví právnických osob, zejména v oblasti zásob: evidence zásob, zúčtování materiálových faktur, zúčtování dohadných položek, opravných položek, inventury., Požadujeme: středoškolské nebo vysokoškolské vzdělání nejlépe ekonomického směru, účetní praxe vítána, znalost cizího jazyka není podmínkou ale výhodou (nejlépe AJ, NJ), znalost práce na PC zejména excel, word., Nabízíme: pracovní poměr na dobu určitou 1 rok, s možností dalšího prodloužení, pracovní pozice vhodná pro absolventy ekonomických směrů VŠ, zvýhodněné stravování pracovní doba 37,5 h týdně, 5 týdnů dovolené, možnost využívat podnikové rekreační zařízení v Krkonoších za nízkou cenu dostupnost pracoviště v centru Ústí nad Labem - vazba na MHD a vlak věrnostní bonus, příspěvek na penzijní připojištění., Kontakt: osobně: každý všední den mezi 8-15h, pers. odd. Bc. Jana Hlávková, Revoluční 1930/86 v Ústí nad Labem, e-mailem: hlavkova@cssas.cz.. Pracoviště: Css, a.s., Revoluční, č.p. 1930, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Jana Hlávková, +420 477 163 107. Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 13 000 Kč Pomocníci v kuchyni Expedient/ka do výroby studené kuchyně. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Všebořická č.p. 603, Ústí nad Labem., Požadujeme: vyučení, pracovitost, flexibilita a zodpovědný přístup, chuť učit se novým věcem, bydliště v místě výhodou., Nabízíme: mzdu 13 000- 16 000,-Kč/hod., podnikové stravování, naturální výhody., Kontakt: hlásit se osobně kolem 08:00 - 09:00 hod na uvedené adrese.. Pracoviště: Dorant s.r.o., Všebořická, č.p. 603, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Jan Dorant, +420 472 700 215. Technika a elektrotechnika - Technika a elektrotechnika Operátor strojů a 18 000 Kč Ostatní operátoři velínů jinde neuvedení Operátor výroby. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Místo výkonu práce: Předlická 460/22, Ústí nad Labem., Náplň práce: výroba plastových dílů v malých sériích na zakázku, nejedná se o pásovou výrobu., Požadujeme: ochotu pracovat ve 2 směnném provoze v oddělení výroby nebo 3 směnném provoze v oddělní dokončování, zdravotní způsobilost k práci ve směnném provozu, výhodou je zručnost a obliba v modelářství, trestní bezúhonnost., Nabízíme: pracovní poměr na dobu neurčitou, práci v malém kolektivu, stravenky v hodnotě 80,- Kč, benefitní program - 500,- Kč/měsíc na sport kulturu a zdraví., Kontakt: telefonicky: 474 720 005 po - pá: 8:00 -15:30 hodin paní Šrámková, e-mailem: darina.sramkova@materialise.cz. Pracoviště: Materialise s.r.o., Předlická, č.p. 460, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Darina Šrámková, +420 474 720 005,724 322 030.

Tomáš Mareš.

Tomáš Mareš: Největší překážkou hráčů je hlava

Bílá pastelka v Ústí pomáhala nevidomým

Bílá pastelka v Ústí pomáhala nevidomým

Hráči McDonald´s Cupu se zúčastnili rozlučky Tomáše Rosického. Co jim vzkázal?

/VIDEO/ Jeden z nejlepších fotbalistů české historie letos v červnu definitivně skončil s profesionálním fotbalem. Tomáš Rosický se po boku mezinárodních hvězd typu Cesc Fábregas, Petr Čech nebo Karel Poborský rozloučil na pražské Letné ve velkém stylu. Samozřejmě u toho nemohli chybět ani ti nejlepší a nejtalentovanější fotbalisté, kteří se probojovali do minulého ročníku McDonald’s Cupu.

Jak jsme žili v Československu: V pátek navštívíme fotoateliér H. Eckert

Ústecko - V pátek 19. října pokračuje v tištěném Ústeckém deníku unikátní seriál Jak jsme žili v Československu.

FOTO: Nejlepší ovocný zákusek upekli senioři z Chlumce

Chlumec, Dubí - Ve středu se v domově důchodců v Dubí uskutečnil už 18. ročník Dubského koláče.

Pozor na požáry. Kvůli suchu hrozí na severozápadě Čech a jihu Moravy

Severní Čechy - Na severozápadě Čech a jihu Moravy platí kvůli suchu nebezpečí požárů a následných škod. Jde o Ústecký kraj, Českolipsko a čtyři okresy Jihomoravského kraje.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT