V restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu kuchaři, jako každý čtvrtek, vařili podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězem posledního kola se stal recept na Šaldorfskou pečínku od Jana Emingera.

„Menu Ústeckého deníku jsme začali připravovat již ve středu, abychom dodrželi postup přesně receptu. Maso jsme nechali v ledničce přes noc uležet, jak popisuje čtenář v receptu,“ řekla mistryně kulinářského umění Martina Hiřičová, se kterou více jak rok a půl čtenáři Ústeckého deníku vaří.

„Celé menu bych vylepšila ještě na vrch strouhaným sýrem. Je to jen o chuti každého,“ dodala kuchařka. Celé polední menu Ústeckého deníku tvořila se Šaldorfskou pochoutkou polévka kysucká kapustnica s klobáskou a tvarohový koláč.

„Pochutnal jsem si. Nic bych jídlu nevytkl. Jen bych více brambory opepřil,“ řekl Karel Michalovský, návštěvník restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu.

„Je to opravdu chutné. Zítra si koupím Ústecký deník a recept si vystřihnu. Protože se dá Šaldorfská pečínka připravit v alobalu, uděláme si ji na chatě,“ uvedl Jiří Kopecký.

VÍTĚZNÝ RECEPT NAJDETE V ČLÁNKU ZDE.

Hlasujte, co se bude vařit příště v restauraci na Zimním stadionu:

Halušky zdobené pažitkou

Suroviny: 50 dkg syrových brambor, 25 dkg hladké mouky, 1 menší vejce, sůl, 20 dkg brynzy, 10 dkg anglické slaniny, lžíce sádla, pažitka.

Postup: Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme vejce, mouku a zapracujeme. Těsto nesmí být řídké a jestli si nebudete jistí tuhostí, pak lžičkou hoďte malý kousek do vody a když se rozvaří, přidejte mouku. Halušky vaříme ve slané vodě a asi po čtyřech minutách zkusíme, jestli jsou hotové. Přecedíme a propláchneme, zamícháme s nastrouhanou brynzou. Na sádle opečeme slaninu a halušky jí posypeme. Ozdobíme pažitkou.

Petra Kolvářová
Maminčiny plněné papriky

Suroviny: 6 paprik, 35 dkg mletého masa, 5 dkg syrové rýže, 1 cibule, lžíce sádla, vejce, lžíce hladké mouky, sůl a pepř, 1 l 100% rajské šťávy, 16 dkg rajského protlaku, 3 bobkové listy, cibule, cukr , voda , 2 lžíce hladké mouky.

Postup: Rýži uvaříme téměř doměkka, propláchneme a smícháme s mletým masem, na sádle zesklovatělou cibulkou, vejcem a moukou. Osolíme a opepříme. Naplníme do paprik. Do hrnce nalijeme rajskou šťávu, přidáme protlak, bobkové listy, cibuli, papriky a podle potřeby jnajeme vodu. Vaříme asi 25 minut záleží na velikosti paprik. Nakonec papriky vyndáme, dáme pryč také cibuli a bobkové listy. Omáčku zahustíme moukou, dosolíme a přidáme cukr podle chuti. Mouku ještě provaříme asi 3 minuty.

Vlaďka Petrovská
Kapr na špeku a česneku

Suroviny: 4 kousky kapra, 6 dkg špeku, sůl a pažitka podle chuti, hladká mouka a voda podle potřeby, 5 stroužků česneku, 10 dkg másla.

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme na másle z obou stran dozlatova. Kapra vyndáme a na pánvičce na zbylém tuku krátce zesklovatíme na kousky nakrájený špek a česnek. Kousky kapra vrátíme a jestliže ještě není propečený, tak malinko podlijeme vodou, kterou samozřejmě nakonec vypečeme. Nakonec ještě přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku.

Věra Koubová