To jsou slova kuchařky Martiny Hiřičové z restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu, se kterou pravidelně čtenáři Ústeckého deníku vaří.
Vítězkou posledního kola se stala Jitka Baškovská s receptem na Country pochoutku.

„Jde tak trošku o trampské jídlo. Jezdím ráda s partou na vandry a Country pochoutku jsem vždycky připravila doma, dala do sklenice a všem ohřála jako přivítací jídlo na vandru,“ napsala do dopisu k receptu Baškovská.

Jako příloha se k typicky trampskému jídlu podával chléb. „Čtenáři, pokud si Country pochoutku připraví doma, si mohou jako přílohu zvolit také vařené brambory. Kdo má rád pálivá jídla, může omáčku dochutit také čili,“ dodala k receptu Hiřičová. Menu Ústeckého deníku spolu s Country pochutkou tvořila brokolicová polévka nebo čínský salátek ze zelí a kukuřice.

VÍTĚZNÝ RECEPT NAJDETE V ČLÁNKU ZDE.

„Na Country pochoutce jsem si pochutnal. Mám rád všechna dobrá jídla,“ řekl návštěvník Pavel Růžička. „Je to chutné. Jen to mohlo být na můj vkus trochu pikantnější,“ uvedl další z hostů Michal Tomek, který si menu Ústeckého deníku objednal.

Na všechny milovníky kulinářského umění, kteří rádi vaří s Ústeckým deníkem, čeká o prázdninách malá změna. Kuchařské recepty čtenářů a vaření restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu vám budeme přinášet v pátek jednou za čtrnáct dní.

Maminčiny halušky

Suroviny: 50 dkg syrových brambor, 25 dkg hladké mouky, 1 menší vejce, sůl, 20 dkg brynzy, lžíce sádla.

Postup: Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto nesmí být řídké a jestli si nebudete jistí tuhostí, pak lžičkou hoďte malý kousek do vody a když se rozvaří, přidejte mouku. Halušky vaříme ve slané vodě a asi po čtyřech minutách zkusíme, jestli jsou hotové. Přecedíme a propláchneme, zamícháme s nastrouhanou brynzou.

Eva Drobná
Studentská dietní Čína

Suroviny: 500 g kuřecího masa, lžíce olivového oleje, 2 mrkve, cuketa, paprika červená, 2 lžíce bambusových výhonků, 2 lžičky koření – směs na Čínu, lžičky sojové omáčk, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, lžička octu.

Postup: Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka.Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso, necháme ho zatáhnout a po chvíli přidáme mrkev, trochu vody, sojovou omáčku a koření. Necháme 5 minut podusit, přidáme papriku, případně vodu, promícháme a opět necháme 5 minut dusit. Nakonec přidáme cuketu, bambusové výhonky, ocet a zázvor. Kdo má rád pikantnější, zázvorem nešetřete. Ještě podusíme.

Lenka Pravdová
Brambory na paprice a kuřecí maso

Suroviny: 1 kg brambor, 4 ks kuřecích řízků, 2 cibule, 80 g tuku, 30 g hladké mouky. sladká paprika, pepř, sůl, 1,25 dl smetany.

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji, až zesklovatí. Zaprášíme ji mletou paprikou, opepříme, osolíme a přidáme brambory. Vše podlijeme vodou a dusíme, až se voda vydusí a brambory jsou měkké. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme na brambory a povaříme. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Na talíř dáme opečené kuřecí maso a na to dáme brambory se smetanou.

Eva Malá

Country vepřová pochoutka, to je název vítězného receptu kulinářské soutěže