Vítězným receptem posledního kola se stala Dietní studentská čína od čtenářky Lenky Pravdové. „Ničím jsme recept nedoplnili. Jde o běžné jídlo, které se vaří v domácnostech. Čína je rychlá na přípravu a dost domácími kuchařkami vyhledávaná,“ řek šéfkuchař Martin Ječmen.

Čtenářka k číně doporučila buďto hranolky, krokety nebo rýži. „Jako přílohu jsme zvolili posledně jmenované. Rýže nasaje sos a je vhodnějším doplňkem k číně, jako tradičnímu asijskému jídlu, než hranolky,“ dodal Ječmen.

Návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen byli s výběrem přílohy a celým menu Ústeckého deníku spokojeni. „Chutná mi to. Čínu mám rád. Menu Ústeckého deníku jsem si objednal, protože mě zaujalo v jídelním lístku,“ řekl Milan Král.

„Je to dobré. Jen to mohlo být trochu slanější. Ale to je věc chuti. Někteří lidé solí méně,“ uvedl Jiří Novotný.

Hlasujete, co se bude vařit příště!

Barevná trikolora

Suroviny: 500 g drůbežího masa, žlutá paprika, zelená paprika, červená paprika, lžíce oregana, lžíce chilli omáčky, sůl, olej.

Postup: Maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme alespoň hodinku v misce proležet. Papriky pokrájíme na silnější nudličky. Do pánve s troškou rozpáleného oleje dáme maso společně s paprikou a restujeme do změknutí masa, nakonec dosolíme dle chuti.

Kamila Jankovská
Babiččiny kotletky

Suroviny: 4 kotlety, 100 g trvanlivého salámu, 100 g měkkého salámu, cibule, 150 g sýru, strouhanka, 20 g másla, 2 lžíce hořčice, pepř, sůl.

Postup: Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou kotlety téměř hotové, posypeme sýrem. Sýr následně posypeme trochou strouhanky a navrch dáme oříšek másla. Necháme péct, dokud se ze strouhanky nevytvoří „krusta“.

Petra Maléková
Domácí vepřová jatýrka

Suroviny: 400 g vepřových jater, cibule, paprika, 2 rajčata, kečup - jemný, sůl, pepř, olej.

Postup: Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata - zeleniny může být více a vše společně podusíme. Nakonec vmícháme trochu kečupu, osolíme a kdo má rád ostré, tak přidat pepř.

Jaroslava Pokorná