V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se po dvouměsíční odmlce vaří opět podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Petra Maléková s receptem na Babiččiny kotletky.
„Jedná se o typicky české jídlo. Kotlety bych vylepšila ještě česnekem a místo obyčejného plátkového sýru jsme dali uzený,“ uvedla kuchařka Martina Hiřičová. „Jde o dobrý recept, i Zdeněk Pohlreich by si pochutnal,“ dodal její kolega.
Jako příloha se podávala k Babiččiným kotletám bramborová kaše. Menu Ústeckého deníku dotvářela polévka kuřecí vývar s nudlemi nebo ovocný míchaný kompot.
„Bylo to výborné. Kombinace masa, salámu a sýru mám ráda, proto jsem si menu Ústeckého deníku objednala,“ řekla návštěvnice restaurace Kateřina Kuncová.
Chválou na recept a kuchařské umění týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen nešetřili ani další hosté. „Je to opravdu vynikající jídlo. Nic se tomu nedá vytknout, dobře jsem se najedl,“ řekl Pavel Kolíčný.
Během poledního menu se prodalo všech sedmdesát připravených porcí. „Dnes je to trochu slabší. Na 1. září to bývá každý rok. Moc lidí nechodí,“ řekl provozní restaurace Jiří Česnohlídek.
Na webu soutěží pravidelně tři kulinářské recepty, kdy čtenáři vyberou ten nejlepší. Následující čtvrtek podle něho kuchaři Sport Pubu Zlatopramen připraví menu Ústeckého deníku, které zařadí do poledního jídelního lístku.
Suroviny: Kuřecí maso 600 g, Pórek 1 ks, Sýr Niva 100 g, Smetana ke šlehání, Rostlinný olej 1 lžíce, Mandle 50 g, Sůl, Pepř.
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky okořeníme a opečeme na oleji. Do rozpálené pánve nastrouháme nivu a zalijeme smetanou. Až se rozpustí niva, přidáme na kolečka nakrájený pórek. Povaříme a přidáme mandle (můžou být i slané, pak už ale nesolíme). Příloha: vařený brambor.
Eva Drobná
Suroviny: Kuřecí maso 4 ks, Měkký salám 8 plátků, Tvrdý sýr 8 plátků, Cibule 3 ks Kečup - ostrý 4 lžíce, Máslo 80 g, Sůl, Pepř.
Postup: Na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli. Na přichystaný pekáč, cibuli rozdělíme na 4 hromádky na každou hromádku dáme lžíci kečupu. Osolíme a opepříme lehce naklepaná prsa. Položíme je na hromádky na ně kolečka salámu a pečeme zvolna, aby se masíčko nevysušilo, asi 40 min. Nakonec přidáme plátky sýra jen aby se sýr roztekl.
Jana Poslušná
Suroviny: Kuřecí maso s kůží 600 g, Olivový olej 5 lžic, Pomerančová kůra strouhaná, Švestky nakrájené 8 ks, Pomerančová šťáva, Sůl, Drcený pepř.
Postup: Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou kůrou, dobře přitiskněte, aby neodpadávala. Pečeme nejprve kůží dolů, 7–9 minut z každé strany. Švestky dáme do kastrolu, přidejte pomerančovou šťávu a krátce podusíme, jen aby ovoce změklo, ale nerozpadlo se. Vmícháme nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem.
Jiřina Kolomazníčková