Je to pestré jídlo. Chutná mi to. Nic bych menu Ústeckého deníku nevytknul. Během půl hodiny od otevření restaurace Sport Pub Zlatopramen neměly servírky co prodávat a musely návštěvníkům restaurace odpovídat: „Bohužel menu Ústeckého deníku už není“.

„Recept na Rychlé kuřecí je zajímavý a originální. Játra dala směsi narůžovělou barvu. Podle toho, že Rychlé kuřecí šlo rychle na odbyt a do kuchyně se nám vracely jen prázdné talíře, u zákazníků jednoznačně bodovalo,“ řekl kuchař Jan Novák.

Sami návštěvníci nešetřili na adresu kuchařského týmu restaurace Sport Pub chválou.

„Je to chutné a pestré. Nic mi na jídle neschází,“ řekl Martin Kůrka.

„Co k menu Ústeckého deníku říci. Jedním slovem výborné,“ hodnotil další z návštěvníků Petr Drozda.

„Je to vynikající. Recept si vystříhnu a Rychlé kuřecí si udělám doma,“ řekla návštěvnice Jana Koblicková.

Pravidelně ve čtvrtek kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vaří podle receptů čtenářů Ústeckého deníku.

Každý týden na webu ustecky.deník.cz soutěží tři kulinářské recepty, kdy čtenáři pomocí hlasování vyberou ten nejlepší. Zde také najdete recepty, které už v Deníku vyšly.

Podle něj následující čtvrtek ve Sport Pubu Zlatopramen kuchaři připraví menu Ústeckého deníku, které je zařazeno do poledního jídelního lístku a návštěvníci si ho mohou objednat k obědu.

VYBERTE NEJ RECEPT A HLASUJTE PRO NĚJ VPRAVO V ANKETĚ!

Sýrové kuličky s kuskusem

Suroviny: 100 g celozrnného kuskusu, 200 g tvrdého sýra, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 2 vejce, hrubá mouka, tuk na smažení.

Postup: Kuskus zalijeme vařící vodou podle návodu na sáčku (na 1 díl kuskusu 2 díly vody), osolíme, přidáme olej, promícháme a přikryté necháme 10 minut vsáknout. Pak odkryjeme a necháme vychladnout. Sýr nastrouháme najemno a smícháme s vychladlým kuskusem. Vmícháme celá vejce. Ze sýrové hmoty tvoříme kuličky asi jako vlašský ořech a obalujeme v hrubé mouce. Kuličky smažíme prudce v rozpáleném tuku a odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme se zeleninovým salátem a dipem.

Kamila Koláčníková

Česneková omáčka s uzeným

Suroviny: 4 plátky uzeného, 1 malá cibule, 8 - 10 stroužků česneku, olej, 2 lžíce hladké mouky, trochu mléka, sůl.

Postup: Uzené maso necháme krátce povařit. Mezitím na rozpálený olej nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a 3 rozmačkané stroužky česneku. Trošku osmažíme - musí zůstat světlé - a přidáme mouku. Za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a asi 15 minut povaříme. Pak odložíme 3 stroužky česneku bokem a zbytek rozmačkáme do omáčky. Přilijeme trochu mléka a ještě chvíli povaříme. Do hotové omáčky vmícháme odložený rozmačkaný česnek, podle chuti dosolíme a už nevaříme. Připravené uzené maso poklademe na talíř a přeléváme omáčkou.

Jiřina Kopecká

Kuře jako svíčková

Suroviny: 1 kuře, 100 g anglické slaniny, 2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo stejné množství čerstvé), 2 cibule, po 8 kuličkách nového koření a pepře, 4 bobkové listy, tymián, 2 lžíce octa, 300 ml smetany na vaření, 1-2 lžíce hladké mouky, olej, muškátový oříšek.

Postup: Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme. Na dno pekáče nalijeme trochu oleje. Kousky kuřete v něm ze všech stran protáhneme, osolíme a naskládáme do pekáče. Poklademe plátky slaniny, posypeme kořením, nahrubo posekanou cibulí, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninou, přiklopíme a dáme přes noc do ledničky. Druhý den podlijeme vodou a upečeme. Měkké maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Vybereme bobkové listy a zbytek obsahu pekáče rozmixujeme a přecedíme do hrnce. Je-li hmota příliš hustá, zředíme vodou. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme do hrnce. Za občasného míchání povaříme asi 10 minut. Před koncem varu dochutíme solí, octem a strouhaným muškátovým oříškem. Maso vložíme do omáčky.

Lenka Pravdová