Jejím hlavním úkolem je upozornit a ukázat atraktivní místa Ústeckého kraje, která stojí za návštěvu a za vidění. Návštěvníci se tak mohou na vlastní oči přesvědčit, jak je u nás krásně.

Ústecký kraj intenzivně pracuje na rozvoji cestovního ruchu a prezentuje se jako místo plné těch nejzajímavějších tipů na výlety pro celou rodinu. Právě proto se zhruba před rokem zrodil projekt Brána do Čech, který na atraktivní lokality upozorňuje především ve své internetové verzi www.branadocech.cz. Jedná se o turistický portál, kde si každý najde výlet přesně podle svých představ.

„Ústecký kraj jako jediný spolu s hlavním městem Praha zaznamenal i ve druhém čtvrtletí letošního roku nárůst v počtu turistů. Čísla a srovnání hovoří jednoznačně, Ústecký kraj navštívilo v meziročním srovnání o 10,8 % turistů více,“ uvedl krajský radní pro cestovní ruch a regionální rozvoj Radek Vonka.

Výstava, kterou připravil Ústecký kraj, přibližuje prostřednictvím profesionálních fotografií ta nekrásnější místa ze všech koutů regionu. Dále se v rámci výstavy představují tradiční regionální výrobky, lokální značky a fotografie z jarního kola soutěže Zaostřeno na bránu, do které se zapojilo přes 700 účastníků. Momentálně se mohou zájemci hlásit do letního kola, které končí 25. září. Podrobné informace jsou k dispozici na již zmíněném webu www.branadocech.cz.

„Mezi naše produkty související s Bránou do Čech patří i zbrusu nové propagační materiály. Vydali jsme například turistického průvodce s osmdesátkou nejzajímavějších míst a praktické turistické mapy, které vyhrály první místo v soutěži TourMap 2011,“ dodal radní.
Výstavu zdobí také socha praotce Čecha. Ta se na sever Čech vrátila po ukončení výstavy v Národním muzeu v Praze, na které Ústecký kraj úzce spolupracoval.

Výstava potrvá v informačním středisku až do 25. září.