V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se i tento týden vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou v kulinářské soutěži O nejlepší čtenářský recept tento týden se stala čtenářka Eva Drobná.

„Recept hodnotím kladně. Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi bych surovinami zahrnul do francouzské kuchyně,“ řekl šéfkuchař Martin Ječmen, který spolu s kuchařským týmem Sport Pubu menu Ústeckého deníku připravoval.

Během obědů se prodaly všechny připravené porce. Kuřecí nudličky šly také hodně na rozvoz, kterým se restaurace na zimním stadionu také zabývá.

„Je to výborné. Mandličky dodají omáčce zajímavou chuť a jsou krásně křupavé,“ řekla návštěvnice Květa Hromasová.

Její kolegyně u stolu jen přikyvovala.

„Vážně je to vynikající. Brambory, když se rozšťouchají, krásně nasáknou omáčku. Místo nich by se k tomu také dala zvolit rýže,“ dodala Daniela Smržová.

Nebyly samy, kdo si na menu Ústeckého deníku pochutnal.

„Je to dobré, kuchař zaslouží pochvalu. Vůbec jsem netušil, že jsem si objednal čtenářské jídlo. Je to trochu na složení poznat, že jde o domácí recept. Je to dobře, že se i v restauracích vaří typicky domácí jídla,“ pochválila Marie Kolafová.

Pravidelně ve čtvrtek kuchaři restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vaří podle receptů čtenářů Ústeckého deníku.

Každý týden na webu ustecky.deník.cz soutěží tři kulinářské recepty, kdy čtenáři pomocí hlasování vyberou ten nejlepší. Zde také najdete recepty, které už v Deníku vyšly.

Podle něj následující čtvrtek ve Sport Pubu Zlatopramen kuchaři připraví menu Ústeckého deníku, které je zařazeno do poledního jídelního lístku a návštěvníci si ho mohou objednat k obědu.

VYBERTE NEJ RECEPT A HLASUJTE PRO NĚJ VPRAVO V ANKETĚ!

Dušená hovězí kýta

Suroviny: 500 g hovězí kýty, kousek celeru, petržel, mrkev, velká cibule, 250 ml hovězího vývaru, 100 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce oleje, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 10 kuliček černého pepře, mletý pepř, sůl.

Postup: Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji dozlatova na rozpáleném tuku. Pak k ní přidáme protlak, víno, zalijeme vývarem a rozmícháme. Přidáme maso nakrájené na kostky, koření a prolisovaný česnek. Dále osolíme, přiklopíme a dusíme, až je maso měkké. Během dušení masa si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky. Potom ji přidáme k měkkému masu a ještě podusíme, aby byla měkká i zelenina. Vše podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.
Hovězí guláš s houbami

Suroviny: 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžičky sladké papriky, 300 g hovězího masa, 200 g hub, sůl, drcený kmín, 250 ml smetany, 20 g hladké mouky.

Postup: Slaninu nakrájíme nadrobno, vyškvaříme v hrnci a pokud je příliš libová, přidáme ještě lžíci sádla. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a osmažíme na slanině. Potom posypeme mletou paprikou, přidáme omyté a na kostky nakrájené maso, sůl a kmín, podlijeme vývarem a dusíme. Asi za půl hodiny přidáme očištěné a nakrájené houby a společně dusíme téměř doměkka. Pak vše zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku a ještě asi 10 minut povaříme.
Přírodní hovězí pečeně

Suroviny: 500 g zadního hovězího masa, 3 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, pepř, 20 g hladké mouky , hovězí vývar.

Postup: Maso omyjeme, osolíme, opepřímem nakrájíme na silnější plátky a opečeme na rozehřátém sádle. Pak maso vyjmeme, na výpeku osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zpátky maso, podlijeme vývarem a dusíme asi hodinu. Potom maso dáme z hrnce do pekáče a dopečeme doměkka v troubě při cca 190 °C. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem a obracíme. Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a maso podáváme.