Její babička Libuše Vicherová tvrdí, že už ji nikdo nikdy na tábor nedostane. A dokonce se obává, aby zlý zážitek dítě nepoznamenal.

Malá Ústečanka trávila tři prázdninové týdny na letním táboře Hanýžka v Klenčí pod Čerchovem. Co se jí tam přihodilo, se prý její blízcí dozvěděli až za čas po jejím návratu. „Organizátoři nic neřekli a i ona mlčela, asi se bála. Vše vyšlo najevo až později, na dovolené u moře, když se spálila a začala plakat, že to hrozně bolí, stejně, jako když ji pálili kluci na táboře. Zapálili svíčku a horký vosk ji kapali na břicho, prý ji tak trestali,“ vylíčila Libuše Vicherová.

Vedoucímu tábora vyčítá, nejen že děti neuhlídal a něco takového dopustil, ale i to, že případ patřičně neřešil.

„Chlapce pouze pokáral, místo aby je poslal domů. Co asi z takových grázlíků vyroste? Nechci ani pomyslet, že vnučku mohli popálit a zohavit. Mohli také zapálit stan a všechno mohlo skončit tragédií. Myslím, že taková věc se nedá přejít jen mávnutím ruky,“ zlobí se babička.

Vedoucí tábora Karel Mařík incident nepopřel a řekl, že ho mrzí. Nicméně jej nevidí tak černě a doufá, že holčička na ošklivý táborový zážitek zapomene a bude vzpomínat jen na ty pěkné. Mamince dítěte vše vysvětlil a omluvil se.

„V závěru táborového pobytu jsme pořádali pouť se strašidelným námětem, jednou z atrakcí byla i antická mučírna. Právě v rámci ní k tomu došlo. Děti jsme hlídali, všude jsme však oči mít nemohli. Hned jsme také zasáhli, ale už se stalo,“ uvedl s tím, že holčička neměla žádné popáleniny, spíše ji to vyděsilo.

Zkoušeli to potom s voskem sami na sobě, aby se přesvědčili, jestli jí to mohlo ublížit a nebylo to prý sice příjemné, ale ani nijak ohrožující.

Kluci, třináctiletí puberťáci, si podle něj v zápalu hry neuvědomili, že malá citlivá holka to bude vnímat jinak než starší děti. Chlapcům prý vyčinil i dostali trest, což považoval za adekvátní řešení.

„Nejsou to žádní grázlové, znám je, jezdí s námi na tábory od šesti let. Sami si uvědomili, že to přepískli. Rozhodně nešlo o žádnou šikanu,“ ujistil Karel Mařík.

Dodal, že v takovém případě by to řešili nekompromisně včetně okamžitého odeslání domů, což už prý také jednou udělali.