Koncert rockových hvězd měl propagovat městský integrovaný plán. Jenže přišlo tak málo návštěvníků, že členové skupiny při koncertu žertovali, že je to jako před 15 lety, kdy začínali.

Ústečané totiž o koncertu nevěděli. A to přesto, že ho z evropských dotací platí celý město. První informace se o něm objevila až dva dny před akcí.

Kolik koncert skupiny stál nelze podle Jaroslava Kouby z kanceláře ústeckého primátora přesně říci. „Je součástí celé zakázky na propagaci, která obnáší mnoho dalších propagačních aktivit včetně dnešního koncertu,” vysvětlil Kouba. Podle odborníků si skupina může za koncert účtovat až čtvrt milionu korun.

Koncert pořádá chomutovská firma Ideafactory. Na propagaci projektů IPRM od města dostane více než pět milionů korun.

Mluvčí úřadu regionální rady Vojtěch Krump tvrdí, že každý projekt IPRM v sobě měl částku na propagaci. „Akce podléhá kontrole jako všechny peníze z evropských fondů,” uvedl Krump.Vysvětlil, že kontrola spočívá hlavně v dodržení podmínek dotace.

Podle Kouby ale nebylo možné propagaci koncertu začít dělat dříve. Čekalo se údajně na to, až bude se skupinou podepsána smlouva. „Skupina právě vydala nové album a má naplánovány koncerty. Propagace proto nebyla možná do podepsání smlouvy se skupinou,” dodal. Web města informaci o koncertu přinesl až v sobotu, tedy dva dny před koncertem.

Pořadatelé se snažili propagaci dohnat na poslední chvíli. Před kulturním domem měli velkoplošnou obrazovku a po městě jezdil černý vůz značky Hummer, který na koncert zval. „Dozvěděla jsme se to náhodou před chvílí od kamarádky, tak jsme vyrazily spolu,” řekla Lenka Sťáchová.