Kuřecí stehna nahradili steaky, přidali hranolky a úspěch byl zaručený. „Stehna jsme tenhle týden už měli, proto jsme zvolili radši steaky. Jako přílohu máme hranolky. Taková jídla mají lidé rádi,” uvedl šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Martin Ječmen k receptu Ústeckého deníku.

A menu mělo opravdu úspěch. Všech sedmdesát porcí zmizelo už před obědem. „Lidé si steak objednávají rádi, vše jsme už vyprodali a začínáme přidělávat další porce,” hlásil chvilku po poledni šéfkuchař.

O tom, co budou v restauraci vařit příště, rozhodnete právě vy.

VYBERTE NEJ RECEPT A HLASUJTE PRO NĚJ VPRAVO V ANKETĚ!

close zoom_in VÍTĚZNÝ RECEPT: Stehna na žampionech

Suroviny: 1 kg horních kuřecích stehen, sůl a pepř, 30 dkg žampionů, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 50 ml vody, 3 lžíce oleje.

Postup: Nakrájíme očištěné žampiony, cibuli, přidáme papriku a olej. Omytá horní stehna osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáčku. Podlijeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 55 - 60 minut. Zbylou vodu vydusíme.

SOUTĚŽNÍ RECEPTY:

Kuřecí maso s jablky

Suroviny: kuřecí prsa, jablka, sůl, pepř, citron

Postup: Kuřecí prsa nakrajíme na nudličky, na oleji orestujeme, osolíme, opepříme, potom podlijeme vodou - vývarem a necháme dusit asi 15 minut. Zatímco se kuřecí maso dusí, jablko oloupeme a nakrájíme na plátky, které následně přidáme ke kuřecímu masu. Maso s jablky podle chuti okyselíme citronovou štávou a necháme ještě přibližně deset minut dusit, tak aby nezůstalo v mase moc vody. Vysmaženou šťávu nezahuštujeme, jablko to udělá za nás. Kuřecí maso s jablky podaváme s vařenou rýží.
Pikantní smažené tofu

Suroviny: tofu, vejce, mouka, med, sezamová semínka, olej, cibule, česnek, cukr, máslo, sójová omáčka, rajčatový protlak, 100 ml bílého vína, sůl, pepř

Postup: Vejce rozšleháme. Tofu nakrájíme na kostky a postupně je obalíme v mouce, vejci, medu a sezamu. Na oleji tofu opečeme dozlatova. Necháme vychladnout, případně ozdobíme cibulí. Cibuli a česnek a posekáme. Osmahneme ­s cukrem na másle asi 5 minut a okořeníme pepřem a sójovou omáčkou. Poprášíme zbylou moukou, zamícháme, trochu opražíme, přidáme rajčatový protlak a vmícháme bílé víno. Rozmícháme a necháme krátce přejít varem, poté omáčku osolíme a opepříme. Osmažené kostky tofu podáváme s pikantní omáčkou.
Mexický guláš z mletého masa

Suroviny: 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 150 g anglické slaniny, 500 g mletého masa, 400 g rajčat, 400 g vařených fazolí, 1 lžička pálivé mleté papriky, sůl, oregáno, šalvěj, 50 g strouhaného sýra, feferonka

Postup:
V hrnci rozehřejeme olej, cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na oleji orestujeme společně s nakrájeným česnekem a anglickou slaninou. Pak přidáme mleté maso a opékáme 5 minut za stálého míchání. Pak přidáme nakrájená rajčata, fazole, koření, sůl a dusíme asi 30 minut. Podáváme tak, že na talíř dáme uvařenou rýži nebo těstoviny, přelijeme gulášem a posypeme nastrouhaným sýrem. Ozdobíme jemně nakrájenou feferonkou a podáváme společně s čerstvou zeleninovou oblohou.