Ta však zkrachovala a její majetek, včetně pozemků, je nyní na prodej. Město má zájem o tři z nich, které jsou nedaleko místního hřbitova.

Pozemky mají rozlohu 9675 metrů čtverečních, jejich odhadní cena je 246 tisíc korun,. Aby se o ně mohl někdo ucházet, musí za ně nabídnout minimálně 145 tisíc. „Nelze na nich nic stavět. Jsou v ochranném pásmu hřbitova. Může zde být třeba zahrada nebo cesta,” uvedla starosta Jana Oubrechtová.

Zastupitelé se rozhodli, že do souboje o pozemky půjdou s částkou 150 tisíc korun. Na rozdíl od soukromých podnikatelů musí maximální cenu schválit zastupitelstvo a odkrýt tak jiným zájemcům karty. O tom, zda město bude úspěšné, se rozhodne 28. listopadu. Zastupitelé si prosadili, že na dražbě bude přítomen zástupce města.

Kromě těchto pozemků mají Trmičtí zájem i o jeden malý pozemek o rozloze 126 metrů čtverečních v Koštově. „Je součástí souboru pozemků, které se prodávají najednou. Máme ale zájem jen o tento, protože by z něho mohl v budoucnu být chodník, který by byl pro zdejší oblast velmi důležitý,” vysvětlila starostka.

Od zastupitelů proto dostala mandát, aby radnice vyjednávala s realitní kanceláří, která soubor pozemků prodává. V souboru za něj chce 15 korun ze čtvereční metr. Radnice by chtěla, aby ho mohla koupit samostatně.

Trmická farnost se dostala do dluhů poté, co před dvěma lety koupila pilu v Klenčí, chtěla tam zpracovávat dřevo ze svých lesů. Jenže přecenila své finanční možnosti i podnikatelské schopnosti. Loni na podzim skončila v konkurzu. Věřitelům dluží zhruba 35 milionů korun.