Nejvyšší koncentrace polétavého prachu (PM10) byla naměřena v Lomu u Mostu, a to 79 mikrogramů na metr krychlový. Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Ovzduší v regionu se zhoršilo před týdnem.

Kvalita vzduchu je vyhovující v Lomu, Litoměřicích a Teplicích. V krajském Ústí nad Labem, Mostu, Krupce, Děčíně a Chomutově je ještě o jeden stupeň lepší, tedy uspokojivá.

Čtyřiadvacetihodinové koncentrace polétavého prachu v ovzduší jsou ale ve městech nadále překročené. Denní zdravotní limit 50 mikrogramů na krychlový metr je nejvýrazněji překročen v Ústí nad Labem, kde ráno hodnota dosahovala 119,1 mikrogramu na krychlový metr. Více než dvojnásobně byl denní limit překročen i v Litoměřicích.

Sever Čech trápí zhoršené rozptylové podmínky od minulé neděle. V tomto týdnu byl v regionu kvůli špatnému ovzduší dokonce vyhlášen signál regulace a některé průmyslové podniky musely omezit výrobu. Meteorologové jej ve středu odvolali. Špatné ovzduší v posledních dnech trápí velkou část země.