„Revitalizace by měla být dokončena v horizontu dvanácti měsíců od zahájení prací,” vysvětlil Jaroslav Kouba z kanceláře primátora. Takže příští sezona bude bez plesů v kulturním domě. Cena revitalizace bude asi 170 milionů korun.

Blížící se rekonstrukci už na vlastní kůži poznali i nájemci kanceláří, kteří musejí odejít. Například promotér Zdeněk Kymlička. „Výpověď jsem dostal. Já se bavím, protože ve městě je nadbytek nebytových prostor,” řekl.

Kymlička také podotkl, že všichni se snaží nájemce udržet pokud možno co nejdéle, a město kupodivu ne. „Mně je v zásadě jedno, kde bydlím. Ale myslím, že dát výpověď někomu, kdo přinesl 343 tisíc korun za rok na nájmech, je minimálně netaktické.”

Kymlička také dodal, že velký Ples Ústečanů ještě bude v kulturním domě. „Jednu akci jsem ale už přesunul mimo Ústí. Stejně je pro mě nepochopitelná věc, jestliže se má opravovat od 1. dubna, proč vyhazují hospodu tři měsíce před termínem. Nedovedu si představit podnikatele, který bude na tři měsíce vybavovat hospodu,” dodal k tomu Kymlička.

Provozovateli restaurace v kulturním domě, Milanu Křikavovi, skončila nájemní smlouva. „Domlouval jsem se na jejím prodloužení, což mi původně slíbili s tím, že upraví příslušný bod smlouvy, ale pak mi nakonec řekli, že se prodlužovat nebude,” popsal to Křikava. „Tak uvidíme, jak to dopadne, zkusím ještě s městem jednat,” dodal s tím, že více o tom zatím nechce mluvit.

Kouba z kanceláře primátora to komentoval s tím, že žádné výpovědi z nájmu podány nebyly. „Nájemní smlouvy byly uzavřeny na dobu určitou a skončily uplynutím této doby,” dodal Kouba s tím, že v případě restaurace sice jednali o případné nové nájemní smlouvě do začátku revitalizace, ale že se nedohodli o jejím obsahu.