Snowboarding se za poslední čtyři roky dočkal pokroku, který by mu jiné sporty mohly závidět. Pojďme se před začátkem sezony podívat jak správně vybrat to nejlepší vybavení.

„Za poslední tři čtyři roky se hardware dočkal ohromného rozmachu,” říká prodejce ústecké prodejny Swis-shop.cz Filip Krejčí. „Dnes už prkna nejsou prohnutá jen tak, jako to známe u lyží. Některá jsou prohnutá obráceně, jiná mají dokonce zvlněné hrany,” ukazuje jeden z nepřeberného množství snowboardů, které v prodejně nabízí.

„Prkna jsou dnes podstatně hravější. Záleží na každém, jestli chce jezdit na sjezdovce nebo třeba v parku,” pokračuje Krejčí. Široký sortiment je dnes navíc k dostání i pro děti. „Dřív platilo dogma, že se dítě musí nejdřív naučit na lyžích, dnes už lze ale třeba i v jednom roce jezdit na snowboardu,” lákal prodejce, sám ortodoxní snowboardista.

„Tady jezdíme všichni. A právě proto můžeme lidem nabídnout přesně to, co hledají. U nás si vybere každý,” smál se Krejčí.

Ačkoli prodejna nabízí i limitované zboží pro fajnšmekry a zakoupit lze ve Swisu třeba i to nejlepší vybavení, které Ústečané mohli nedávno vidět v nejdražším snowboardovém videu, které Swis uvedl v jedné z ústeckých restaurací, vybrat si v prodejně mohou i začátečníci. Komplet lze pořídit už v ceně kolem deseti tisíc korun. „Studenti mají s ISIC kartou 15 procent slevu. Zákaznickou slevu u nás ale dostane každý. Při koupi kompletu tak mohou lidé také patnáct procent ušetřit,” slibuje prodejce.

Velkou výhodou obchodu je také to, že zákazník nemusí kupovat zajíce v pytli. Kdokoli si může na prodejnu přijít komplet zapůjčit, aby si ho mohl osahat a vyzkoušet. Sám pak nejlépe zjistí, jestli mu vybavení sedí. Pak už se může jen vrátit pro zbytek vybavení. Swis nabízí od trenýrek po helmu úplně všechno.

Půjčovat své vybavení navíc Swis plánuje i přímo na sjezdovce. „Jako každý rok plánujeme i v letošní sezoně udělat „kliniku” přímo na Telnici. Plánujeme ji na konec zimy, takže si lidé budou moct značky jako Libtech, Gnu, Bataleon, Burton či Forum vyzkoušet přímo pod dohledem zkušených prodejců,” láká Krejčí.

Swis ale myslí i na lyžaře. V sortimentu obchodu tak nechybí ani vybavení pro freeskiing. Jediné, co zákazníkům v obchodě nemohou prodat, je sníh. Se vším ostatním ale ochotně poradí.