Vznikly zde obchody a hotel Vladimir. Autory jsou Rudolf Bergr a Zdeněk Havlík, sloh je nazýván nový brutalismus. Stavba trvala od roku 1983 do 1986. Naopak zde zůstal například Okresní svaz pracovních spolků, neboli Volks-Haus-Säle architektů Ludwiga Erlebacha a Julia Lichtenecknera z let 1907 až 1908 ve slohu pozdní geometrické secese, či neoklasicismu. Respektive, dobové dokumenty o těchto autorech hovoří, ovšem není jisté, zda dům doopravdy navrhli. Dnes zde sílí Oblastní ředitelství cizinecké policie.

Na dalších fotografiích je pohled ze Střekovského nábřeží na soutok Bíliny a Labe. Na snímku je parník König Albert. V těch dobách zde byl velký říční přístav, který svým významem pro rakouskou monarchii překonával námořní v Terstu na Jadranu. Jeho význam dnes již upadl. Na snímcích jsou též patrné čerstvě postavené OC Forum, či nový silniční most.

Jak se měnilo Ústí na fotkách

Proměny ústeckých budov, ulic a prostranství zachytili studenti a učitelé Gymnázia Dr. Václava Šmejkala pro projekt Dříve a dnes ve fotografii.
Vznikla kolekce tří časově následných snímků (1900, 2000 a 2011) každého místa.
Deník přinese vždy ve středu tři snímky dvou vybraných míst. Některá jsou k nepoznání, jiná se téměř nezměnila.