Pokud se chystáte během týdne cestovat do Prahy nebo třeba jen do Lovosic, připravte se na to, že do cíle dojedete zpožděni. Trať totiž čeká oprava.

Ode dnešního dne až do pátku bude vždy od 8.25 do 13.30 hodin omezen provoz mezi stanicemi Ústí nad Labem hlavní nádraží a Prackovice nad Labem. Kvůli tomu se výrazně sníží propustnost tratě, což se pravděpodobně odrazí v pravidelnosti spojů.

Jediná kolej

Opravovat se bude jedna ze dvou kolejí. „Tato kolej bude pro vlaky zcela neprůjezdná, jízda všech vlaků v tomto úseku musí být zajištěna pouze po jedné koleji,“ informoval Daniel Jareš, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Ústí.

Z tohoto důvodu může docházet ke zpoždění osobních vlaků a nebude možné vždy zajistit přípojné vazby. „České dráhy žádají své zákazníky, aby pro zajištění přestupu v přípojných stanicích použili raději předchozího spoje,“ dodal Jareš.

Páteřní trať

Opravovaný úsek se nachází na mezinárodní trati číslo 090, která spojuje hlavní město Prahu s Ústím nad Labem, Děčínem a dále na sever s Německem. Denně tudy projedou stovky vlaků od rychlíků po osobní vlaky a desítky nákladních souprav. Z Ústí nad Labem do Lovosic a Roudnice nad Labem jsou vlaky značeny jako linka U4.

Výluky se ale nedotknou jen Ústecka. V pondělí začíná týdenní výluka také na trati 097 linky U7. Od 8.30 do 13.30 tady budou vlaky nahrazeny autobusovou dopravou v úseku mezi Lovosicemi a Chotiměří.

Podrobnosti o výluce a zajištění dopravy cestujících mohou cestující získat přednostně u zaměstnanců železničních stanic nebo vlakvedoucích vlaků a dále na telefonní lince ČD 840 112 113.