To byla slova návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu, kteří si k obědu objednali brambory s kuřecím na kari a šlehačce, podle čtenářky Ústeckého deníku Evy Drobné.

Jak uvedla kuchařka Martina Hiřičová, zapečené brambory s masem a šlehačkou jsou mezi hosty v restauraci oblíbené. „Podobný recept děláme pravidelně a máme s ním u hostů úspěch. Šlehačka zjemní zapečené brambory s masem a je to takové nadýchané. Do kuchyně se nám vrací jen prázdné talíře, což je vždy vizitka, že hostům chutná,“ pochvalovala si Hiřičová.

Během hodiny a půl, kdy restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu otevřela, se po menu Ústeckého deníku jen zaprášilo. Servírky musely návštěvníkům hlásit, už nemáme,musíte si vybrat jiné menu.

Jedním ze zákazníků, který si brambory s kuřecím masem na kari objednal, byl Pavel Petružálek.

„Je to dobré. Kuřecí maso mám rád a navíc je to takové lehké. Místo kari byl dal třeba grilovací koření, ale to záleží na chuti každého,“ řekl.

Další, kdo si na menu Ústeckého deníku pochutnal, byla Bohunka Moravcová. „Zaujalo mě to v jídelním lístku. Je to dobré,“ uvedla.

Brambory s kuřecím na kari a šlehačce

Suroviny: Kuřecí maso, smetana ke šlehání, sýr strouhaný, brambory, olej, sůl, kari, kmín.

Postup: Pekáč jemně pomažeme olejem a poklademe brambory nakrájenými na kolečka, jakmile poklademe první vrstvou, posypeme solí, kari kořením a kmínem, takhle stejně uděláme asi 3 řady můžeme i 4, a nakonec nahoru přidáme kuřecí řízky, osolíme a okořeníme kari kořením a poklademe poslední vrstvou brambor, které rovněž posolíme, okmínujeme a posypeme kari kořením. Nakonec vše zalijeme rovnoměrně šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem. Sýrem nemusíme šetřit. Dáme do trouby zapéct asi 45 minut.

Eva Drobná

SOUTĚŽNÍ RECEPTY:

Obrácené řízky

Suroviny:
4 Krůtí řízky, pepř, lžíce hořčice, olej, strouhanka, 2 vejce, pažitka, sekaná, sůl.

Postup: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme se sekanou zelenou natí a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Podáváme se zeleninovým salátem.

Kamila Polánková
Drůbeží s bramborami a okurkou

Suroviny: 400 g drůbežího masa, 4 salátové okurky, 400 g brambor, 2 rajčata, cibule, sůl, pepř, olej, 100 g taveného sýru bylinkového, 250 ml zeleninového vývaru, 125 ml kysané smetany, svazek kopru.

Postup: Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme. Oloupané a semen zbavené okurky nakrájíme na malé kostičky (1x1x1 cm) a s nakrájenými rajčaty a na kostky nakrájenými bramborami přidáme k masu. Podusíme 5 minut, přilijeme vývar a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a sýr, necháme ho rozpustit, dosolíme, dopepříme. Posypeme sekaným koprem.

Jana Kolouchová
Krůtí prsa na víně s ovocem

Suroviny:
4 plátky krůtího masa, půlka ananasu, 2 mandarinky, 2 kiwi, vanička jahod, 2 dcl bílého vína, pepř celý, olivový olej, vývar.

Postup: Maso naklepeme a osolíme. Opečeme z obou stran na oleji, můžeme trochu opepřit nebo přidat celé kuličky pepře. Pekáč vložíme do trouby, maso podlijeme a pečeme. Po chvíli přidáme ovoce a podlijeme vínem. Můžeme přilít i trochu vývaru. Podáváme s opečenými bramborami.

Jiřina Doksanská

Hlasujte o Nejlepší čtenářský recept. Na vítěze čeká šek na 300 korun na konzumaci ve Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu!