„Syn se před objektivem pana fotografa seknul a začal brečet. Zkoušel jsem s ním dělat různé pózy, ale on pořád fňukal, už jsme to chtěli zabalit,“ popisoval situaci v ateliéru šéfredaktor Ústeckého deníku.

Berounského favorit

Vladimír Mayer se svým tříletým synem Šimonem je sedmým otcem a ratolestí, které představujeme v rámci charitativního kalendáře Mateřství úl pro Dětskou kliniku Masarykovy nemocnice. Na vzniku letošního ročníku se podílely Alexandra Rajdlová, Denisa Řehánková a Radka Gabrielová. Fotografoval Petr Berounský, který stejně jako loni pořídil snímky zdarma.

Ještě hůře fotografování vypadalo s pozice Petra Berounského.

„Po hodině a půl, kdy mi tady kluk seděl a plakal a nechtěl do ateliéru ani vstoupit, tak jsem to vzdal a začal se houpat na židli,“ vyprávěl Berounský, který má za sebou pětatřicetiletou kariéru fotografa.

„Nakonec z toho vznikla úplně nejhezčí fotka v tom kalendáři, já jí mám strašně rád,“ usmál se Berounský. „Jak se to podařilo? Táta dostal nápad, že popadne syna a začne ho vyhazovat do vzduchu, což má rád. Udělali jsme to na tři snímky a vznikl z toho stěžejní obrázek kalendáře a už ho mám i na své reklamě,“ dodal hrdě fotograf kalendáře.

Vladimír Mayer se synem Šimonem.

„Chtěl jsem vymyslet trochu jinou fotografii, než měli ostatní. Tedy tatínek klečící vedle syna. Nejdříve nás napadlo zapojit do fotografování i fenku Beny, ale té se pózování líbilo, ještě méně než synovi,“ usmíval se Mayer a současně smutně dodal: „Škoda, nedávno zrovna umřela, mohli jsme mít na ní pěknou památku.“

Vzniklá fotografie se mu osobně ale také moc líbí. „Podle mě fotka vyjadřuje i podstatu seriálu Táta a já. Prostě táta nechává svého syna v rozletu a poznávání světa a je na blízku, kdyby bylo potřeba pomoc nebo poradit,“ doplnil Vladimír Mayer.

Stále v prodeji

Cena jednoho kalendáře je čtyři sta korun a v prodeji ho Ústečané najdou v Clarionu na Špitálském náměstí, Jasnetu v Moskevské ulici nebo Fantazii v Pivovarské ulici.

Lidé, kteří se rozhodnou zpříjemnit léčbu nemocným dětem na Dětské klinice Masarykovy nemocnice, mohou také využít transparentního účtu 3562854028/5500 a přispět tak libovolnou částkou.