Tři měsíce trvající Egoo proměny s Deníkem končí. Poslední proměněnou dámou je Andrea Nováková z Chomutova. Vždy dobře naladěná, s úsměvem na rtech, byla oázou klidu a pohody v náročném vánočním týdnu, ve kterém se poslední proměna tvořila.

Fotografovala ji pětiletá Anežka

„Když jsem poprvé viděla fotku Andrey Novákové, byla na ní krásná a pozitivně naladěná žena. Poté, co jsme se poznaly, mi prozradila, že ji pro proměny fotografovala její pětiletá dcerka Anežka. Andrea ji vzala na první setkání do studia a na první pohled bylo znát, že tyhle dvě patří nerozlučně k sobě,“ popisuje první setkání s Andreou dvojnásobná kadeřnice roku Jana Burdová, která se o účesovou proměnu postarala.

„Andrea s naším týmem prožila několik dnů, kdy jsme společně pracovaly na úpravách té viditelné části jejího já. Mezitím jsme navzájem poznávaly to, co se skrývá uvnitř. Rozhovory plynuly téměř nepřetržitě. Andrea má spoustu zájmů, baví ji bytový design, ráda tvoří harmonické prostředí pomocí pravidel Feng Šuej. Zajímá se o psychologii a alternativní medicínu a v současné době zakládá vlastní seznamku,“ dodává Jana Burdová,

Vlasy v barvě hořké čokolády…

Uprostřed uvolněné nálady vznikaly návrhy proměny vizáže. Andrea má přirozeně vlnité vlasy, které byly barvením ztmaveny natolik, že získaly odstín černé. Celkově působily unaveně a svou majitelku nijak nezvýraznily. Přesto v nich Jana Burdová objevila poklad.

„Pokud vám příroda nadělí vlnité vlasy, je téměř pravidlo, že když je správně upravíte, budou vám velmi slušet a nepřehlédnutelně podpoří vaši osobnost. Pryč musela i černá barva. Shodly jsme se na odstínu hořké čokolády. Všichni, kdo tuhle dobrotu zbožňují, si její barvu hned vybaví. Je tmavá, lesklá a jednoduše svůdná. A navíc je to Andrein oblíbený hřích,“ popisuje přípravy Jana Burdová.

Návrh make-upu a péče o pleť byla už doplňkem. Andrea je totiž dcerou kosmetičky a dobře ví, co její tváři sluší.

Harmonie a souměrnost

Stříhání vlnitých a kudrnatých vlasů je velice specifické a má svá důležitá pravidla. Pokud je kadeřník nerespektuje, výsledkem je neupravené „cosi“. Chceme-li účes z přírodních vln, hlavní je zvolit správný tvar a stříhat bez toho, abychom vlasy laicky řečeno prostříhávali, nebo jinak ztenčovali. Vlnité vlasy mají zůstat plné, pružné a přirozeně modelované. Tvar a délku určila Andreina tvář, oči a profil obličeje. Tři základní body, které kadeřník potřebuje vnímat, aby tvořil souměrný účes. Kratší vlasy daly Andy její výraz. Změna barvy byla delší, trvala téměř čtyři hodiny. Určující bylo, aby kadeře zůstaly zdravé, proto jsme zvolili pomalý a jemný proces rozpouštění černých pigmentů. Až když byla Jana Burdová s výsledkem spokojená, dala vlasům tmavě čokoládový odstín. Výsledek byl krásný. Barva měkce doplnila odstín očí a pleti. V poslední fázi vlny hydratovala pomocí vlasové péče K-pak od Joica. Vlasy se pak do tvaru střihu zformovaly samy pomocí ionického difuzéru. „Když jsem se na Andreu po několika hodinách práce podívala, vnímala jsem jen harmonii a souměrnost. Věděla jsem, že máme hotovo. Bylo mi skoro líto, že den už končí,“ posteskla si s úsměvem třetí nejlepší kadeřnice na světě Jana Burdová.

Relaxace pro muže i pro ženy

Andrea patří k ženám, které o sebe pečují a na její pleti to je znát. Kosmetička Míša proto zvolila hodinu obličejové jógy Profilift.

„Pro proměnu a fotografování je ideální. Účinně kombinuje lymfatické tahy, které odstraní otoky z obličeje, váčky pod očima, nosoretní rýhy, těžké kontury. Liftingové tahy pak vymodelují tvář směrem vzhůru. Modeluje se polovina obličeje, pak se rozdíl kontroluje v zrcadle a následuje modelace druhé poloviny. Vše dokončí fixační gázový zábal. Efekt obličejové jógy trvá i několik dnů poté, velmi ale záleží na správné životosprávě. Pomáhá spánek, pitný režim a minimum kávy a soli. Profilift nenahradí běžnou péči. Používá se většinou jako jednorázový omlazující efekt, nebo jako pravidelný trénink obličeje v kombinaci s pěstícím ošetřením dle typu pleti. K tomu, aby byla tvář viditelně pěstěná, je zapotřebí pravidelnost. Pro trvalý efekt jednou za 6 až 7 týdnů. Hodinka nebo dvě absolutní relaxace a klidu si přeci zaslouží každý z nás,“ říká s úsměvem kosmetička Míša Šedivá.

Nakonec přišlo na řadu hýčkání těla. Andrea si vychutnala relaxační tělovou péči Satin Schimmer od Phytomeru. „Naši klienti si toto ošetření velmi užívají. Jemně odstraním odumřelé buňky peelingem s esenciálními oleji, které pokožku vyživí. Následuje relaxační masáž celého těla. Pokožka je jemná, září a je optimálně hydratovaná,“ popisuje proceduru kosmetička Míša.

Den v roli modelky

Fotografování s Andreou bylo veselé. Pro tuto příležitost Alice Abraham vybrala společenské šaty s jemně zlatým leskem.

„Petr Hricko je šikovný fotograf a oba si rychle porozuměli. Přesto, že pózování není vůbec lehké, Andy byla přirozená, usměvavá a celý tým nabíjela energií. Užila si opravdový diamantový drahokam na své ruce, i když jí patřil pouze několik hodin. Ten den ve studiu chyběla jen její malá dcera Anežka. Fotografování prý miluje a byla škoda, že nemohla pózovat spolu s maminkou,“ vzpomíná Jana Burdová.

Vyber nejzdařilejší proměnu

Šestá a zároveň poslední Egoo proměna s Deníkem je hotová. Na vás teď je, abyste vybrali právě tu, která se vám nejvíce líbila a té poslali hlas.

Postupně jsme čtenářům přinesli celostránkové reportáže o tom, jak si proměnu užily Pavlína Hejzlarová z Chomutova, Lucie Kostičová z Valtířova, Kateřina Krausová z Bíliny, Gabriela Janáková z Ústí nad Labem, Věra Kováčová z Nového Boru a nyní i Andrea Nováková z Chomutova.

V zítřejším vydání severočeských Deníků připomeneme všech šest proměněných dam a jen vy rozhodnete o tom, která z nich se stane nejkrásnější.

Zpracovala Zlata Jílková