Uvedl to náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner. „Je pravděpodobné, že muž jel příliš rychle a nevěnoval pozornost zledovatělému povrchu cesty mezi sjezdovkami. Vylétl proto zřejmě v plné rychlosti do lesa a narazil do stromu,“ popsal, jak zřejmě k nehodě došlo.

Pomoc přivolal mužův kamarád, který podle Güttnera rychle zareagoval, okamžitě vyrazil na nejbližší stanici Horské služby.

„Na místo vyjel náš záchranář na sněžném skútru. Shodou okolností mu u zraněného asistovala i zdravotní sestra. Muže vyšetřili a zjistili, že utrpěl nejspíše vnitřní zranění. Stěžoval si totiž na silné bolesti v břišní krajině,“ popsal situaci Güttner.

Dodal, že měl naštěstí přilbu, která jej ochránila od mnohem těžších zranění hlavy. I přesto ale byl jeho zdravotní stav natolik vážný, že zasahující záchranář povolal vrtulník Letecké záchranné služby z Ústí nad Labem.

Pak zraněného spolu se zdravotní sestrou ošetřil a stabilizoval do tzv. vakuové matrace. V ní muže za sněžným skútrem odvezl na místo přistání vrtulníku. Posádka LZS jej poté transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Ústí.

„Je dobré, že muž měl přilbu, ale ta je neuchrání od jiných poranění. V současné situaci jsou sjezdovky a okolní cesty na mnoha místech pokryty velmi umrzlým sněhem a lyžaři by na to měli brát ohled. Riskantní jízda na takovém povrchu se nemusí vyplatit ani jezdci, který má všechny doporučované ochranné prostředky,“ varoval náčelník Güttner.