K celodenním výletům svým kouzlem nelákají pouze města Žitava (Zittau) nebo Liberec, ale čeká na vás také překvapivě rozmanitá kulturní krajina, kde můžete trávit příjemnou dovolenou. Nejmenší středohoří Německa v jižní části Horní Lužice dojímá svými vulkanickými vrcholy a fantastickými vyhlídkami. Obzvláště pozoruhodné jsou vesnice, nedotčená příroda jako stvořená k výletům a jízdě na kole, a podstávkové domy, které jsou charakteristickým rysem oblasti Trojzemí.

Ať už jste turistou, aktivním sportovcem nebo cestujete s rodinou, tento region má něco pro každého. Návštěva se zde vyplatí v každou roční dobu.

Se systémem Trilex tak můžete cestovat v česko polsko-německém příhraničním regionu bezpečně a komfortně. Nechybí celá řada služeb, přičemž je co objevovat krajinu mezi Českým Švýcarskem a Jizerskými horami, města jako Žitava a Liberec, a to z úplně jiné strany.

Tarify TRILEX, IDOL a Opuscard

Jízdenky obdržíte bez přirážky u průvodčího ve vlaku Trilex nebo v zákaznickém centru Trilex v Hrádku nad Nisou.

Cestující, kteří přestupují v rámci oblasti platnosti tarifu IDOL z jiných dopravních prostředků nebo na jiné dopravní prostředky, k tomu mohou použít Opuscard.

Například jezdíte-li často Trilexem z Hrádku nad Nisou do Liberce a potom ještě tramvají v Liberci, je vhodné si obstarat kartu Opuscard s nahranou dopravní aplikací IDOL. Používání městské dopravy je již v jízdence obsaženo.

Cestující s platnou jízdenkou na Opuscard si ji musí po nástupu do vlaku označit prostřednictvím check-in validátoru.

U průvodčího ve vlaku Trilex a v zákaznickém centru Trilex obdržíte také jízdenky do vybraných cílů v Německu a v České republice mimo oblast tarifu IDOL a ZVON za tarif železnic (ČD, DB, ODEG). Samozřejmě zde obdržíte též jízdenky LIBNET+ a další paušální jízdenky (například ČDNet, SoNe+)

Integrované dopravní systémy

Ve vlacích Trilex jsou nainstalovány elektronické označovače (tzv. validátory) tak, jako v tramvajích v Liberci. Držitelé čipových karet jsou samozřejmě povinni dodržovat přepravní podmínky systému IDOL.

Mezi hlavní povinnosti cestujícího patří klasicky načtení aktuálního elektronického jízdního dokladu přiložením k validátoru, a to co nejdříve po nástupu do jakéhokoli vozidla.

Cestující je povinen na žádost předložit kartu ke kontrole. V případě neoznačení se cestující vystavuje riziku vystavení pokuty ve výši 100 Kč.

Informace o systémech integrované dopravy naleznete na stránkách www.zvon.de a www.iidol.cz.

Užitečné informace

Pořízení jízdenky pro cestu Trilexem je snadné. Jízdenky lze zakoupit u servisního personálu bez přirážky přímo ve vlaku a také v předprodeji v zákaznickém centru Trilex.

Zákaznické centrum Trilex
Vogtlandbahn-GmbH, organizační složka
Oldřichovská 696
CZ-463 34 Hrádek nad Nisou
Tschechische Republik: +420 484 800 595
Deutschland: +49 89 54 888 97 24
email: info@trilex.de