VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Recept si vystřihnu a udělám doma

Ústí nad Labem - Šéfkuchař Martin Ječmen: Na Havířských řízečcích je vidět, že jde o typickou domácí kuchyni.

10.2.2012
SDÍLEJ:

Menu Ústeckého deníku mělo v restauraci Sport Pub Zlatopramen mezi návštěvníky velký úspěch.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

Restaurace zaplněná téměř do posledního místečka. Servírky se mají co otáčet. Kuchaři pomalu nestačí nandavat objednaná jídla. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku.

Vítězkou minulého kola se stala Eva Drobná s receptem na Havířské řízečky. Čtenářka Eva Drobná je vášnivou domácí kuchařkou a stala se několikanásobnou vítězkou v anketě O nejlepší čtenářský recept. „Havířské řízečky jsem našla v kuchařce, kterou jsem dostala od kamarádky, která ji našla, když uklízela byt před Vánoci. Jsem v důchodu a celý život ráda vařím. Sbírání kuchařek a receptů je mou zálibou,“ připsala k receptu Drobná, když ho odeslala do redakce.

Menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Martin Ječmen. „Na Havířských řízečcích je vidět, že jde o typicky domácí recept. Řízečky mohou čtenáři znát také z minulých kol pod názvem Placičky od Šenovské Haničky,“ uvedl Ječmen.

K Havířským řízečkům se podávala jako příloha bramborová kaše a menu Ústeckého deníku doplnil Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi nebo babiččin domácí perník. „Vynechali jsme vepřové maso. Řízečky jsme udělali jen z králičího a drůbežího masa, aby bylo jídlo lehké. Menu Ústeckého deníku je dnes velkým favoritem, jen čtyřicet porcí šlo na rozvoz, kterým se také ve Sport Pubu zabýváme. Tolik porcí jen od jednoho jídla už dlouho nepamatujeme,“ pochvaloval Ječmen.

Během poledne se prodalo všech devadesát připravených porcí Havířských řízečků. Jedním z hostů, který si menu Ústeckého deníku objednal byl Lukáš Plechatý.

„Havířské řízečky mě zaujaly v jídelním lístku, proto jsem si je objednal k obědu. Jsou vynikající. Ničím bych to nevylepšil, je to takhle dobré a pochutnal jsem si,“ řekl Plechatý.

Dalším hostem, který si menu Ústeckého deníku objednal a pochutnal si, byl Pavel Kolačík. „Chutná mi to. Jsem tady na obědě poprvé a musím uznat, že se tu dobře vaří. Ani jsem netušil, že si objednávám menu Ústeckého deníku,“ řekl Kolačík.

To zase návštěvnice Kateřina Kopánková prozradila, že si recept vystřihne a udělá si řízečky doma. „Jen místo bramborové kaše si k nim udělám třeba zeleninový salát z jogurtem,“ uvedla Kopánková. To její spolusedící u stolu Pavla Srncová dodala, že by si řízky uměla představit i s pečivem.

„Myslím si, že k večeři s tmavým chlebem a nějakým dipem by byly výborné,“ řekla Kopánková.

Hlasujte, co budeme vařit příště!

Vítězný recept: Havířské řízečky

Suroviny: 4 plátky masa králičího, kuřecího, vepřového, 5 lžic rostlinného oleje, 5 lžic solamylu, 5 vajec, 2 cibule, lžička pepře, lžička chilli, lžička papriky sladké, 2 lžičky vegety, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky soli.

Postup: Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do větší zadělávací mísy podle množství masa. Důkladně zamícháme a naložíme do lednice. Pečeme placičky dozlatova až dohněda. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Eva Drobná
Svíčková na divoko

Suroviny: Olivový olej, 400 g hovězí svíčkové, divoké koření, 150 g červené cibule, 150 g mražených hub, lžíce hladké mouky, 50 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 ks hovězí bujón.

Postup: Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené šťávě orestujeme nakrájenou cibuli a houby. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou a červeným vínem. Přidáme bujón a vše promícháme. Poté vložíme zpět maso a provaříme ještě cca 3 minuty.

Lenka Pravdová
Zapečené mleté na česneku

Suroviny: 500 g mletého masa, koření na grilování, majoránka, sůl, pepř, 300 g rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, 800 g vařených brambor.

Postup: Maso ochutíme dle chuti grilovacím kořením, majoránkou, solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. Zprudka orestujeme na pánvi na troše oleje. Až je maso zlatavé, přidáme rajský protlak a vše dusíme, dokud to trochu nezhoustne. Takto hotovou směs přelijeme do zapékací mísy. Brambory rozmačkáme a můžeme okořenit trochou grilovacího koření a posypat majoránkou s pažitkou. Vše dáme péct. V půlce pečení lze misku vyjmout a povrch posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Pavlína Podhorská
Maminčina jablková játra

Suroviny: 4 porce: 400 g vepřových jater, 4 střední jablka, olej, 3 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, hladká mouka, sůl a pepř.

Postup: Jablka omyjeme, oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle. Játra nakrájíme na plátky, opepříme a posypeme moukou na jedné straně. Játra pak po obou stranách osmahneme na oleji. Přidáme opečená jablka a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme víno a ještě chvilku dusíme. Před koncem vaření játra osolíme.

Karla Hájková

Autor: Petr Sochůrek

Nahravá se anketa
10.2.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Obsluha zemních a příbuzných 125 Kč

Obsluha zemních a příbuzných strojů Strojník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 125 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: SD Milada Chabařovice., Nabízíme: dobré mzdové ohodnocení, navíc 5 dní dodatkové dovolené, školení, stravné, zvýhodněné mobilní volání, Požadujeme: SO vzdělání / vyučen, ŘP sk. C nebo T, strojnický průkaz - kolové nakladače, pásová a kolová rypadla, traktorbagr, praxe v oboru min. 2 roky, spolehlivost. , Kontakt: na e-mail.. Pracoviště: Vodohospodářské stavby, společnost s ručením omezeným - 02: areál sd milada chabařovice, 403 17 Chabařovice. Informace: Jaroslava Lacinová, +420 417 941 121,417 941 119.

Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 13 000 Kč

Uklízeči veřejných prostranství Dělník na čištění a údržbu města. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Místo výkonu práce: Ústí nad Labem. , Požadujeme: řidičské oprávnění sk. B, flexibilitu a zodpovědnost, dobrý zdravotní stav. Výhodou: řidičské oprávnění sk. C (není podmínkou). , Nabízíme: pracovní poměr na plný úvazek, dobu určitou s možností přechodu na dobu neurčitou, zajištění ubytování, stravenky, stabilitu a zázemí silné společnosti s perspektivou zajištěné budoucnosti. , Strukturovaný životopis zašlete na e-mailovou adresu: zuzana.dufkova@ave.cz. Pracoviště: Ave ústí nad labem s.r.o., Neštěmická, č.p. 779, 400 07 Ústí nad Labem 7. Informace: Zuzana Dufková, +420 734 184 626.

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 23 000 Kč

Prodavači v prodejnách. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 23000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: MVP:Ústí nad Labem, kontakt: personalni@breno.cz , a nebo se uchazeči mohou informovat také přímo u vedoucího prodejny, Přijmeme IHNED na HPP ( nebo i dohodu o provedení práce, vhodné i pro studenty )( vzhledem k celkové fyzické zátěži není tato práce vhodná pro ženy) pro maloobchodní prodejnu koberců v Ústí nad Labem, Tyršova 884, Ústí nad Labem. Požadujeme dobrý zdravotní stav, výpis z RT, výhodou praxe v oboru, není ale podmínkou. Nabízíme odpovídající mzdu s možností prémiového ohodnocení, příspěvky na stravné formou stravenek, profesní i mzdový růst. Své stručné životopisy spolu zašlete na e-mail personalni@breno.cz , a nebo se uchazeči mohou informovat také přímo u vedoucího prodejny. Vybraní uchazeči pak budou vyrozuměni o dalším postupu.. Pracoviště: Koberce breno, spol. s r.o. - 021 - 15 - ústí nad labem, Tyršova, č.p. 884, 400 04 Trmice. Informace: Kontakt, .

Technika a elektrotechnika - Technika a elektrotechnika Technický pracovník 15 000 Kč

Montéři lan a zdvihacích zařízení Technik pro servis výtahů. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 24000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Revoluční 206/8, Ústí nad Labem., Náplň práce: servis výtahů, provádění oprav, odborných zkoušek a prohlídka výtahů., Požadujeme: vyučení i mimo obor, ŘP skup. B, zodpovědnost., Nabízíme: mzdu 15 000 - 24 000,- Kč., jednosměnný provoz., Zájemci mohou zasílat své životopisy na uvedený e-mail.. Pracoviště: H e l g o s s.r.o., Revoluční, č.p. 206, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Lenka Dandová, +420 727 810 176.


Linková doprava Ústeckého kraje, ilustrační foto.

Vize vlastního autobusového dopravce v Ústeckém kraji dostala těžkou ránu

Piráti dobývají jezero Chmelař
74

OBRAZEM: Stovky pirátů se vrhly do boje. Lodě vypluly na jezero v Úštěku

Kostel v Krásném Březně bude v pondělí odpoledne mimořádně uzavřený

Ústí nad Labem - V pondělí 16. července bude kostel svatého Floriána v Krásném Březně z technických důvodů odpoledne pro veřejnost uzavřený. 

Školní spoj ve stromě a kosení jako české tchai-ťchi: zhlédněte videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 13. až 15. července 2018.

Máslo za 50, benzín za 33 korun. Růst cen zrychluje

Severní Čechy - V červnu museli Češi při nákupech sáhnout hlouběji do kapsy. Víc platili za benzín, máslo, vajíčka i brambory. Oproti stejnému měsíci loňského roku podle statistiků vzrostly spotřebitelské ceny o 2,6 procenta.

Silver Bowl a postup mezi elitu vybojovali ústečtí Blades

Ústí n. L. /FOTOGALERIE/ - Senzace, bravo, paráda! Finálový zápas druhé ligy amerického fotbalu opanovali po heroickém výkonu hráči Ústí nad Labem Blades.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT