VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Recept si vystřihnu a udělám doma

Ústí nad Labem - Šéfkuchař Martin Ječmen: Na Havířských řízečcích je vidět, že jde o typickou domácí kuchyni.

10.2.2012
SDÍLEJ:

Menu Ústeckého deníku mělo v restauraci Sport Pub Zlatopramen mezi návštěvníky velký úspěch.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

Restaurace zaplněná téměř do posledního místečka. Servírky se mají co otáčet. Kuchaři pomalu nestačí nandavat objednaná jídla. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku.

Vítězkou minulého kola se stala Eva Drobná s receptem na Havířské řízečky. Čtenářka Eva Drobná je vášnivou domácí kuchařkou a stala se několikanásobnou vítězkou v anketě O nejlepší čtenářský recept. „Havířské řízečky jsem našla v kuchařce, kterou jsem dostala od kamarádky, která ji našla, když uklízela byt před Vánoci. Jsem v důchodu a celý život ráda vařím. Sbírání kuchařek a receptů je mou zálibou,“ připsala k receptu Drobná, když ho odeslala do redakce.

Menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Martin Ječmen. „Na Havířských řízečcích je vidět, že jde o typicky domácí recept. Řízečky mohou čtenáři znát také z minulých kol pod názvem Placičky od Šenovské Haničky,“ uvedl Ječmen.

K Havířským řízečkům se podávala jako příloha bramborová kaše a menu Ústeckého deníku doplnil Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi nebo babiččin domácí perník. „Vynechali jsme vepřové maso. Řízečky jsme udělali jen z králičího a drůbežího masa, aby bylo jídlo lehké. Menu Ústeckého deníku je dnes velkým favoritem, jen čtyřicet porcí šlo na rozvoz, kterým se také ve Sport Pubu zabýváme. Tolik porcí jen od jednoho jídla už dlouho nepamatujeme,“ pochvaloval Ječmen.

Během poledne se prodalo všech devadesát připravených porcí Havířských řízečků. Jedním z hostů, který si menu Ústeckého deníku objednal byl Lukáš Plechatý.

„Havířské řízečky mě zaujaly v jídelním lístku, proto jsem si je objednal k obědu. Jsou vynikající. Ničím bych to nevylepšil, je to takhle dobré a pochutnal jsem si,“ řekl Plechatý.

Dalším hostem, který si menu Ústeckého deníku objednal a pochutnal si, byl Pavel Kolačík. „Chutná mi to. Jsem tady na obědě poprvé a musím uznat, že se tu dobře vaří. Ani jsem netušil, že si objednávám menu Ústeckého deníku,“ řekl Kolačík.

To zase návštěvnice Kateřina Kopánková prozradila, že si recept vystřihne a udělá si řízečky doma. „Jen místo bramborové kaše si k nim udělám třeba zeleninový salát z jogurtem,“ uvedla Kopánková. To její spolusedící u stolu Pavla Srncová dodala, že by si řízky uměla představit i s pečivem.

„Myslím si, že k večeři s tmavým chlebem a nějakým dipem by byly výborné,“ řekla Kopánková.

Hlasujte, co budeme vařit příště!

Vítězný recept: Havířské řízečky

Suroviny: 4 plátky masa králičího, kuřecího, vepřového, 5 lžic rostlinného oleje, 5 lžic solamylu, 5 vajec, 2 cibule, lžička pepře, lžička chilli, lžička papriky sladké, 2 lžičky vegety, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky soli.

Postup: Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do větší zadělávací mísy podle množství masa. Důkladně zamícháme a naložíme do lednice. Pečeme placičky dozlatova až dohněda. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Eva Drobná
Svíčková na divoko

Suroviny: Olivový olej, 400 g hovězí svíčkové, divoké koření, 150 g červené cibule, 150 g mražených hub, lžíce hladké mouky, 50 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 ks hovězí bujón.

Postup: Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené šťávě orestujeme nakrájenou cibuli a houby. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou a červeným vínem. Přidáme bujón a vše promícháme. Poté vložíme zpět maso a provaříme ještě cca 3 minuty.

Lenka Pravdová
Zapečené mleté na česneku

Suroviny: 500 g mletého masa, koření na grilování, majoránka, sůl, pepř, 300 g rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, 800 g vařených brambor.

Postup: Maso ochutíme dle chuti grilovacím kořením, majoránkou, solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. Zprudka orestujeme na pánvi na troše oleje. Až je maso zlatavé, přidáme rajský protlak a vše dusíme, dokud to trochu nezhoustne. Takto hotovou směs přelijeme do zapékací mísy. Brambory rozmačkáme a můžeme okořenit trochou grilovacího koření a posypat majoránkou s pažitkou. Vše dáme péct. V půlce pečení lze misku vyjmout a povrch posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Pavlína Podhorská
Maminčina jablková játra

Suroviny: 4 porce: 400 g vepřových jater, 4 střední jablka, olej, 3 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, hladká mouka, sůl a pepř.

Postup: Jablka omyjeme, oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle. Játra nakrájíme na plátky, opepříme a posypeme moukou na jedné straně. Játra pak po obou stranách osmahneme na oleji. Přidáme opečená jablka a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme víno a ještě chvilku dusíme. Před koncem vaření játra osolíme.

Karla Hájková

Autor: Petr Sochůrek

Nahravá se anketa
10.2.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Zdravotnictví - Zdravotnictví Ostatní odborní pracovníci ve 20 700 Kč Ostatní odborní pracovníci v oblasti sociální práce Sociální pracovník. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20700 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Dům Samaritán, Štefánikova č. p. 246/1, Ústí nad Labem - Klíše., Požadované vzdělání: vysokoškolské, bakalářské, vyšší odborné (obor Sociální práce, Sociální politika,, Sociální pedagogika), , Požadované dovednosti a osobnostní předpoklady:, - ideálně praxe v sociálních službách (praxe v oblasti sociálních služeb pro osoby bez přístřeší, výhodou), - orientace v oblasti sociálních služeb, - znalost Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, - znalost Standardů kvality poskytovaných sociálních služeb (aktivní účast na tvorbě nebo revidování, Standardů kvality poskytovaných sociálních služeb výhodou), - motivace k práci s cílovou skupinou - osoby bez přístřeší, - motivace k práci ve 3 sociálních službách (azylový dům, noclehárna, nízkoprahové denní centrum), které, jsou poskytovány 3 formami (pobytová, ambulantní, terénní), - znalost práce na PC, - psychická stabilita, schopnost empatie, schopnost týmové spolupráce, - ochota a zájem se vzdělávat, odborně růst, být otevřený změnám, - trestní a morální bezúhonnost, - zdravotní způsobilost, - samostatnost, zodpovědnost, tvořivost, nápaditost, , Nabízíme:, - příjemné pracovní prostředí, skvělý kolektiv, - práce v týmu zkušených pracovníků, - možnost seberealizace, - velký prostor pro sebevzdělávání a odborný růst, - zařazení pracovníka do 9. nebo 10. platové třídy podle dosaženého vzdělání, výše mzdy dle přílohy 3 platových tabulek k Nařízení vlády č. 341/2017 - mzda od 20.700,- Kč /měsíc, - práci v neustále se rozvíjející, stabilní a dlouhodobě fungující organizaci (Oblastní charita Ústí nad, Labem), - práci v Domě Samaritán a to ve 3 sociálních službách, které mají v Ústí nad Labem nezastupitelné místo., Cílem služeb je začlenění osob bez přístřeší do společnosti, podpora těchto osob při řešení obtížných, životních situací, zmírnění negativních dopadů souvisejících se ztrátou přístřeší, pomoc s orientací, uživatelů v oblastech společenského života, s jejich návratem na trh práce, pomoc se získáním nového, bydlení, zlepšením zdravotního stavu., , V případě zájmu nás kontaktujte pouze na e-mailu (prosíme, netelefonujte). Profesní životopis a motivační, dopis zašlete během října na e-mail: modes@charitausti.cz., , Výběrové řízení je dvoukolové, v prvním kole proběhne výběr na základě zaslaného životopisu a motivačního, dopisu. V druhém kole budou vybraní kandidáti pozváni k přijímacímu pohovoru.. Pracoviště: Oblastní charita ústí nad labem - dům samaritán, Štefánikova, č.p. 246, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Jakub Modes, . Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 13 000 Kč Uklízeči ve stravovacích zařízeních, potravinářských a farmaceutických výrobních prostorech Pomocná síla - hospodářka, uklízečka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 13000 kč, mzda max. 14000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Děčínská č.p. 575/13, Střekov, Ústí nad Labem., Požadujeme: základní vzdělání, komunikativnost, menší organizační schopnosti, znalost HACCP vítána, flexibilita, bezúhonnost., Nabízíme: mzdu 13 000 - 14 000,- Kč., zvláštní prémie, podnikové stravování, možnost ranních a odpoledních směn, turnusové služby nebo pružnou pracovní dobu vše po dohodě, možnost také práce na DPČ dle dohody., Kontakt: schůzka po telefonické dohodě.. Pracoviště: Spolza s.r.o., Děčínská, č.p. 575, 400 03 Ústí nad Labem 3. Informace: Vlastimil Žáček, +420 475 531 782. Stavebnictví - Stavebnictví Ostatní stavební technici 20 000 Kč Stavební technici přípravy a realizace investic, inženýringu Přípravář stavební. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Hliňany č.p. 18, Řehlovice, Ústí nad Labem. , Požadujeme : SŠ/VŠ v oboru, praxe výhodou, vhodné i pro absolventy, práce na PC (MS Office, CAD, MS Project, SolidWorks výhodou, schopnost číst technickou a výkresovou dokumentaci k projektu, analytické schopnosti,schopnost vidět souvislosti a mít nadhled, komunikativnost, flexibilita, ŘP skupiny B., Nabízíme : mzdu 20 000 - 30 000,- Kč., stravné, 25 dní dovolené, příspěvek na životní nebo penzijní připojištění, služební automobil, telefon., Kontakt: zájemci se mohou hlásit na e-mail.. Pracoviště: Klement a.s. - 01, 400 02 Ústí nad Labem 2. Informace: Jana Macibobová, . Řemeslné práce - Řemeslné práce Truhlář 16 480 Kč Truhláři (kromě stavebních) a pracovníci v příbuzných oborech Truhlář. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16480 kč, mzda max. 22170 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Lidické náměstí č.p. 899/9, Ústí nad Labem., Požadujeme:yučení v oboru truhlář - VL, řidičský průkaz sk."B" výhodou, praxe v oboru výhodou, bezúhonnost, spolehlivost, odpovědnost, zdravotní postižení pouze do nízké míry omezení., Nabízíme: platové podmínky 16 480 - 22 170,- Kč., dovolenou navíc., Kontakt: nutno doložit profesní životopis.. Pracoviště: Krajské ředitelství policie ústeckého kraje, Lidické náměstí, č.p. 899, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Rozálie Čípová, +420 974 421 731.

Ilustrační foto

Naši prvňáci: Ve středu se představí prvňáčci ze ZŠ Řehlovice

Kurz neurochirugů z celého světa v Ústí nad Labem.
11

Světoví neurochirurgové trénovali v Ústí mozkové bypassy na modelech z Japonska

Konečný: Světový titul Bytyqi? U nás v republice to nebude doceněné

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - „Je to velký úspěch. Na světě je spousta ženských, které by toho chtěly dosáhnout, ale nemají na to,“ říká Lukáš Konečný o světovém titulu Bytyqi.

FOTO: Berger, Bittengel, Vízek, Rada...Ve Svádově zářily fotbalové legendy

Svádov - Günter Bittengel a Ladislav Vízek patřili mezi hlavní ozdoby exhibičního utkání ve Svádově, kdy Stará garda Svádov hostila Starou gardu Dukly Praha. Zápas se hrál na oslavu výročí 40 let kopané ve Svádově a 830 let od založení obce.

FOTO: Žáci ze SNP si ze soutěže v přespolním běhu odnesli řadu medailí

Ústí nad Labem - V pátek se konala tradiční soutěž v přespolním běhu základních škol v Ústí nad Labem. 

Půl roku zpoždění. Rekonstrukci bazénu na Klíši zbrzdil projektant

Ústí nad Labem - Město Ústí prozatím neví, jak vysoké sankce uloží projektantovi za opožděné dodání dokumentace. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT