Jak vysvětlil vrchní sládek Petr Hauskrecht, pivo bude k dostání ve vybraných restauracích od příštího pondělí, tedy 13. února. „Masopust je svátkem hojnosti, radosti, dobrého jídla, pití i zábavy,“ řekl Hauskrecht.

„Právě na tento svátek jsme načasovali naše Pepřové pivo. Tento 12 stupňový nefiltrovaný světlý ležák byl vyroben tradiční klasickou technologií na dva rmuty z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů.“

Na prodej piva, které během přípravy kvasilo v otevřených kádích a dozrávalo v ležáckých tancích při teplotě 2° C a chuť získalo díky přírodnímu extraktu ze zeleného pepře, se připravují i hostinští. „Jsme na to zvědaví, letos to zkoušíme poprvé,“ uvedl Vlastimil Žáček z Hospůdky U Lípy. „K prvnímu pepřovému pivu rozdáváme opečenou jitrnici.“