Hartigo přijelo v plné zbroji! Od roku 1982 baví a inspiruje diváky k romantickým toulkám minulostí nejen v Čechách, ale i ve Francii a Německu. Přes 360 udatných reků prošlo za dlouhých 30 let souborem a každý z nich potem a krví upsal se meči.

Nejen klasická výzbroj, ale i dobové oblečení, zpěvy a především ukázky boje muže proti muži zaujajaly diváka. Ten však nezůstal stranou a oživil zábavu pohádkovým převlekem, kde vedle vodníka jste mohli potkat u baru třeba rusalku, kněžnu, nebo zbojníka Cipíska s bambitkou.

Všichni se náramně bavili poznáváním toho druhého a mnohdy to nebylo tak jednoduché. Kolem ohromného muže z jeskyně baletily krásně jeskyňky a zelený Šrek se měl pouze k zelené krasavici. Zcela jistě nepoznána protančila večerem maska v trestaneckém oblečení a její policejní doprovod mnohé po odlíčení šokoval.

Kudrnatý husar, barová tanečnice, Švanda dudák , plážový muž, jeptiška, pekelník , Skot i něžná kočička. Německá středověká hudební skupina FABULA provázela ukázky šermu, kapela K.L.M. na pódiu listovala v krásných písních skupiny ABBA. Byl to příjemný večer, kterých v Ústí moc nezažijete. Finále bylo velkolepé, skvělá tombola udělala radost hned několika usměvavým maskám. Hartigo to prostě umí!

Zpracoval Miroslav Vlach