Arktická zima, která panovala v minulých dnech, má za následek, že se z rybníků a vodních nádrží stala veřejná kluziště. Asi nejvyhledávanější a nejvíce navštěvovanou venkovní ledovou plochou ve městě je laguna v parku na Severní Terase.

Jak uvedl dvanáctiletý Michal Novotný, který to má z domova na lagunu kousek, chodí bruslit každý den.

„Je to paráda. Sice je tu někdy dost lidí, takže se pletou navzájem, ale hokej tady hrajeme,“ řekl chlapec.

Karolína Michalíková vyráží na lagunu s pětiletým synem a sedmiletou dcerou také pravidelně.

„Máme to přímo u nosu. Byli jsme s rodinou bruslit už o víkendu. Syn chce hrát hokej. Díky tomu, že zamrzla laguna, se naučí základy bruslení, než ho necháme zapsat,“ řekla maminka.

Dalším místem, kde Ústečané využívají zamrzlé vodní plochy, je Habrovický rybník. „O víkendu jsme s manželem využili slunečného krásného počasí a vyrazili jsme si s dětmi na brusle. Na bruslích jsem nestála už hodně dlouho, díky letošní zimě jsem je tak po pěti letech znovu obula,“ řekla Eva Malátková.

Zástupce ředitele městské policie Jan Novotný uvedl, že kvůli vyhledávání zamrzlých ledových ploch Ústečany k bruslení, se strážníci zaměřili na měření a kvalitu ledu.

„Při pravidelných kontrolách hlídky měří tloušťku a stav ledu. Na Habrovickém rybníku a Střížovickém vrchu, je led silný zhruba třicet centimetrů. Jen jsme museli na Střížáku opáskovat v jednom místě část plochy, kde hrozilo její prolomení a propadnutí,“ řekl Novotný.

Podle meteorologů by i v následujících dnech mělo počasí přát bruslení pod širým nebem.

„Čekáme sice mírné oteplení, ale denní teploty by se neměly ještě ve středu a ve čtvrtek vyšplhat nad bod mrazu. Jediné, co může bruslařům komplikovat jejich dovádění, je sněžení, které by mělo ve středu přijít nebo nárazový vítr. Oteplení, kdy by se měly denní teploty dostat až na bod mrazu, čekáme o víkendu,“ řekl Radek Tomšů z Českého hydrometeorologického ústavu na Kočkově.