Neotřelé cíle, zábavná forma, originální podání. Corrupt Tour nabízí to, co lidi opravdu zajímá vydává se na místa spojená s korupcí. Tak zní vábení cestovky na nevšední zájezd. Například v uplynulé neděli v rámci výletu nazvaného „Hustý Ústí nad Labem“. Co vznik netradiční cestovní agentury znamená?

V čem spočívá možná nečitelnost?
Pomalu ale jistě se blíží předvolební čas. Korupce dnes již nepředstavuje politicky nosné téma. Po parlamentních volbách došlo kvůli podezření z korupce k velkému zklamání véčkaři čili Věcmi veřejnými. Na Johnův boj proti korupci jako nosné předvolební téma již nikdo neslyší. Někteří lidé se domnívají, že Corrupt Tour může být sondou, zda ještě veřejné mínění, tedy jednotliví voliči, budou na korupční téma zabírat.

Může být téma korupce pro cestovní kancelář zajímavé? Když jsem hovořil s Tomio Okamurou o ceně zájezdu, 599 korun, odhadl, že cena zájezdu včetně obědu je asi na hraně rentability. To potvrdil i Petr Souček, zakladatel agentury Corrupt Tour. Nejde o zisk, ale zprostředkování informací.
V novinách, v televizi, ale i v internetových médiích, se všichni předbíhají, aby našli další skandál, další korupci, nebo ji alespoň naznačili, když jsou jen nepřímé indicie. Korupční odhalení znamená skandál, a o tom si lidé rádi přečtou. Corrupt Tour nepřináší na zájezdech nic nového, jde již po mnoho měsíců známých a mediálně stále recyklovaných tématech. Otázkou je, zda bude téma korupce z hlediska zájmu veřejnosti dostatečně výnosné pro obsazení sedadel v autobusu cestovní agentury.

Čili cestovka vydávající se za korupčními místy může působit podobně jako roztleskávačky před zápasem?
Teoreticky ano. Připomínají, oživují otázky, zda je něco, co se stalo, normální. Pro někoho může být důležité, aby se korupční téma udrželo při životě do voleb jako něco, co vzbuzuje nedůvěru vůči politickým stranám, jejichž členové v nich dnes vystupují. Zájemců může být více. Pokud se hovoří o tom, že by mohla mít zájem o činnost agentury Corrupt Tour například Pirátská strana, myslím si, že ta se spíše zaměří na nová závažná témata, jako sporná mezinárodní dohoda ACTA o potírání pirátského kopírování, ale zároveň skrytě i o kontrole internetu.