Několik čerstvých kůzlátek skotačí před provizorním příbytkem, mladý beran provokuje statného kozla.

Tři milovnice všeho živého, které tu vládnou, Žaneta Fabiánová, Kamila Dudková a Veronika Vonková dostaly nápad pozvat veřejnost na první zvířecí výstup na posvátnou horu Říp. Na Ústecku jsou prázdniny, tak nebude problém se sejít tento pátek přesně ve 14.00 hodin pod horou Říp na seřadišti. „Počasí je ideální na jarní procházku a pokud vás doprovází v terénu vaše oblíbené zvířátko, tím lépe,“ láká malé i velké turisty Žaneta Fabiánová.

Dva velbloudi poslouží jako poznávací znamení. A co s sebou? Svačinu pro děti, mrkvičku, jablíčko a tvrdý suchar pro zvířátka. V zástupu účastníků nebude chybět lama, kozlík, ovečka, poník, pejsek a hlavně velbloudi Ahmed a Šajtan. „Čeká nás společná fotka na vrcholu hory a spousta legrace na cestě tam a zpět,“ usmála se Veronika Vonková.

Kolem „malé zoo“ se pohybuje spousta dětí, některé dojíždějí z Ústí nad Labem. Jak se tam dostanete? Od divadla autobusem č. 13 na konečnou do Olešnice a potom projdete lesem za osadu Vítov. Na horizontu vás hned zaujme volný výhled na Bukovou horu.

Na volných pláních pobíhají koně a mezi nimi můžete spatřit i načinčané slepice. Od roku 2008 jezdecký oddíl nese jméno Royal Liberty.

Zpracoval Miroslav Vlach