Při svém čtvrtečním odvolání jste hovořil o útocích na sebe a svou rodinu. Jak to vypadalo?
Objevovaly se anonymy a dehonestující příspěvky na sociální síti Facebook od lidí, kteří nebyli v obraze. Bohužel i některých médiích.  Například v souvislosti v územním plánem i přestože jsem jasně slíbil, že změnu územního plánu, týkající se dopravního řešení provedeme. Domů mi doručovali hanlivé tištěné pohlednice, což svědčí o cíleném útoku organizované skupiny. Můžeme se jen domnívat, které… Na druhou stranu je třeba říci, že mi řada občanů vyjadřovala osobně svou podporu. A neschovávali se za internetové přezdívky.

Čtěte také…
- Ústecký převrat! ODS na magistrátu končí… (16.3.2012)
- Online z průběhu čtvrtečního jednání o rozpočtu (15.3.2012)

Takže vaše delší onemocnění z nedávné doby s tím souviselo?
Samozřejmě, absolutní nekomunikace s veřejností ze strany koaličního partnera, který házel problémy na hlavu mou i paní Kubcové, zapříčinila v důsledku vyšší pracovní vytížení i zhoršení mého zdravotního stavu. Nakonec jsem musel strávit i týden v nemocnici. Ale myslím si, že rozhodnutí nové neformální koalice, která tvrdí, že koalicí není, mi určitě pomůže můj zdravotní stav zlepšit.

Vraťme se zpět ke komunální politice. Setrvá ODS v koalici?
Určitě se kvůli tomu sejde oblastní rada ODS a budeme se tím zabývat.

Co teď budete dělat dál, ponecháte si mandát zastupitele, co třeba zaměstnání?
Tak jsem teď skutečně řadový zastupitel. Mandát si samozřejmě ponechám. Těším se na práci v zastupitelstvu, znalosti a zkušenosti, jež jsem získal, nabídnu veřejnosti a budu pro ni pracovat co nejlépe. Předtím jsem od roku 1991 podnikal. Moje firma stále funguje, staral se o ní po dobu výkonu mé funkce ve vedení města můj společník. Předpokládám, že se do ní vrátím, ale teď bych si rád odpočinul, ty poslední měsíce rozhodně nebyly jednoduché.

Jak myslíte, že to teď bude vypadat v městských obvodech?
Tak to je skutečně otázka. Přestože jsem již nějakou dobu očekával krok, který sociální demokracie udělala, může nás ještě překvapit.

Jak zhodnotíte své dlouholeté působení ve veřejných funkcích?
V uvolněných funkcích jsem pracoval zhruba pět let. Myslím, že mou práci by měli hodnotit jiní, těžko se hodnotí práce sebe sama. Ale mohu říci, že jsem se snažil s týmem lidí, které jsem měl k dispozici, dělat věci nejlépe, jak to šlo. Ne vždy to samozřejmě bylo jednoduché, ne vždy jsme měli dostatek financí. Samozřejmě, o uvedení všech projektů do života nakonec rozhoduje společná koalice. Musím přiznat, že v posledních 16 měsících na to nebyla zrovna ideální konstelace. O to více mým spolupracovníkům z řad úředníků děkuji.