Město také pokračuje v projektu Slavné lokální značky města Ústí nad Labem. Propagovat severočeskou průmyslovou metropoli by měli pomoci známí rodáci, kteří vystoupí v divadelní talk show.

Začátek sezony se v Ústí ponese v duchu soutěže o ceny. Pokud se chce někdo zúčastnit, stačí navštívit v určitý den danou památku a vstupenku poté odevzdat v Informačním centru. „Na konci dubna budeme losovat o velmi zajímavé ceny, jako je večeře pro dvě osoby, jednorázová rodinná vstupenka do zoo nebo lístky na hrad Střekov,“ uvedla náměstkyně primátora Zuzana Kailová.

V sobotu se už otevřel návštěvníkům hrad Střekov, následovat budou akce ve skanzenu v Zubrnicích či na vyhlídkovém zámečku Větruše. „Společně s muzeem budeme 21. dubna pořádat degustační soutěž Nebuď bábovka a upeč mušli, což je velké klání v pečení místní tradiční makové pochoutky,“ řekla Kailová.

Muzejníci program obohatí o komentované prohlídky expozic a soutěže pro děti i dospělé. Přilákat turisty do průmyslem známého města chce radnice také pomocí lokálních značek. „Projekt jsme zahájili už loni a letos bude pokračovat, propagovat budeme další slavné značky nebo ty, které jsme už představili, ale jiným způsobem,“ popsala náměstkyně.

Domov má v Ústí nad Labem například slavné mýdlo s jelenem, značky Elida, Stará myslivecká, Zlatopramen a další. Tahákem by měl být podle Kailové večer v ústeckém Činoherním studiu věnovaný známým ústeckým rodákům.

Zábavnou talk show nazvanou Café U Jelena aneb jak se stát ústeckou značkou povede 28. dubna herec Jiří Maryško. Zpovídat bude spisovatele Josefa Formánka, herce Marka Taclíka a také horolezkyni Zuzanu Hoffmannovou.

Zahájení sezony na Ústecku:
Sobota 31. 3 1. 4.:
Skanzen Zubrnice - Velikonoce v Zubrnicích. Losuje se o vstupenky do Severočeského divadla opery a baletu
Zubrnická museální železnice - Velikonoční provoz. Losuje se o rodinnou vstupenku do muzea
Neděle 1. 4.:
Větruše - Zahájení jarního provozu místních atrakcí. Losuje se o vstupenku do zubrnického skanzenu.
ZOO Zahájení letní sezony. Losuje se o večeři na Větruši
Zámek Trmice - Muzeum modelové železnice S mašinkou vstříc jaru. Losuje se o rodinnou vstupenku do zoo.
Sobota 14. 4.:
Pivovar Velké Březno - Slavnosti pivaře Cibicha. Losuje se o rodinnou vstupenku do velkobřezenského zámku a dárkový set města Ústí nad Labem.
Sobota 21. 4.:
Muzeum - Nebuď bábovka, upeč mušli degustační soutěž. Losuje se o vstupenky do muzea železničních modelů
Zámek Velké BřeznoHraběcí mlsání aneb žabky na deset způsobů. Losuje se o rodinnou vstupenku na hrad Střekov