V tankodrom neboli silnici s příznačným asijským názvem „Samajama“, se podle ústeckých řidičů změnila ulice Velká Hradební. Vadí jim především skokanské můstky z dlažby, které vznikly v místech výkopů kvůli prasklému potrubí.

Jak napsal do redakce čtenář Karel Kopický, projet Velkou Hradební je o zničení  pneumatik nebo o autonehodu.

„Když projíždím ulicí, tak mám dvě možnosti. Buďto musím míjet dlažbu obloukem a dávat si pozor, abych se nestřetl s protijedoucím autem nebo mi nezbývá nic jiného, než si na dlažbě povyskočit a modlit se, že si  nepoškodím pneumatiku. Proč to nedají do původního stavu? Asi má vedení města jiné starosti a za naše daně služební auta. Z cizího krev neteče,“ napsal v e-mailu čtenář.

Není sám, komu vadí současný stav silnice ve Velké Hradební.

„Když nemusím, tak kolem kulturáku už skoro vůbec nejezdím. Raději jedu do města autem spodem přes  Přístavní ulicí nebo využiji Důlců. Stejně je Velká Hradební ve špičce pořád ucpaná a nemíním si ničit auto,“ řekla rozhořčeně Jindřiška Sáhulová.

Iveta Kardianová, mluvčí Severočeských vodovodů a kanalizací, uvedla, že pokud to umožní klimatické podmínky, výkopy s dlažbou budou zaasfaltovány v příštím týdnu. „Rozhodnutí města pro uvedení terénu do původního stavu při výkopech prováděných v zimních měsících máme do konce měsíce dubna,“ doplnila Kardianová.

Odbor dopravy k výtkám řidičů přes mluvčího města  Alexandra Kuchaře vzkázal, že nejprve se musí položit zámková dlažba, aby se usadily podkladové vrstvy.

Při výkopových pracích kvůli prasklému potrubí ve Velké Hradební po dobu oprav museli dopravní policisté z důvodu dlouhých kolon aut odklánět dopravu směrem do centra. Řidiči by tak měli počítat v příštím týdnu s dopravním omezením nebo volit jízdu okolními ulicemi.