Nově najdou Ústečané a návštěvníci Severočeského divadla opery a baletu na Lidickém náměstí restauraci U Divadla. Ta nahradila nově dosavadní Divadelní sklípek, který návštěvníci našli na Masarykově ulici naproti muzeu. Provozovatel Pavel Doležal vysvětlil přestěhování restaurace na náměstí a na co se mohou návštěvníci těšit.
Proč jste se ze sklípku přestěhovali do této restaurace a změnili název?
Rozhodnutí pro změnu místa provozování restaurace byla naprosto jednoduchá v pronajatých prostorech, které jsme pro restauraci Divadelní sklípek užívali. Už přestaly být použitelné bez dalších větších investic do přestavby tak, aby vyhovovaly hygienickým podmínkám. Z tohoto důvodu jsem hledal jiné vyhovující prostory a vzhledem k umístění nových prostor jsem se rozhodl restauraci přejmenovat na restauraci U Divadla tak, abychom zachovali jistou kontinuitu s místním divadlem.
Co všechno vaše restaurace nabízí a čím se odlišuje od ostatních?
Nabízíme českou kuchyni. Hosté mají k dispozici pěkné prostory, letní předzahrádku a zadní terasu s dětským koutkem. Pořádáme každý čtvrtek posezení u živé hudby, připravujeme přímé přenosy ze všech sportovních akcí. Denně nabízíme polední menu. Výběr je ze tři jídel v cenovém rozmezí 65 82 korun, včetně polévky. Minutky jsou samozřejmostí. Podáváme sudová moravská vína, čepujeme nejlacinější Plzeňské pivo v Ústí. Dále nabízíme možnost rodinných a firemních oslav, rautů, pořádání svateb, vzhledem k tomu , že vlastníme i Mléčný bar s vlastní výrobou, jsme schopni zajistit na tyto akce veškeré lahůdkářské a cukrářské výrobky.
Jaká jídla mají Ústečané nejraději?
Je to individuální, ale nejvíce žádané jsou pokrmy z kuřecího masa.
Jsou nějaké módní trendy, co se týká kuchyně?
Dnes je moderní se stravovat v rychlých občerstveních, která sice nejsou nejzdravější, ale lidé tomu hojně holdují. Z našeho hlediska je to modní záležitost a doufáme, že se časem lidé opět vrátí ke klasickému stravování v restauracích.