Krásné Březno - V Základní škole Anežky České se pilně pracovalo. Žáci, učitelé, rodiče i prarodiče pět měsíců usilovně pletli kulichy. Výsledkem je 390 kusů čepic, šál, ponožek a rukavic.

Každému z těchto pletených skvostů žáci namalovali autorský list a připravili ho k prodeji na charitativní akci, která se uskutečnila v prostorách školy. Akce byla spojena s kulturním programem, kde vystupovali žáci školy, ale i hudebníci z Nigérie.

Výtěžek celé akce je věnován na očkovací vakcíny pro nigerijské děti žijící v České republice a prostřednictvím UNICEF i dětem žijícím v Nigérii. Celoškolní projekty s charitativním a multikulturním zaměřením jsou již na škole tradicí i proto, že školu navštěvuje větší počet žáků z různých zemí. Ředitelka Radka Janíková uvedla, že multikulturní vzdělávání je samozřejmou součástí školního života na ZŠ Anežky České.

„Náplní projektů jsou mimo charitativní akce i vědomostní a výtvarné soutěže, u kterých si klademe za cíl podrobněji žáky seznámit se zeměmi, odkud pocházejí jejich spolužáci a do kterých je směrována humanitární pomoc. Velké poděkování patří zejména rodičům, prarodičům žáků a pedagogům školy, kteří svou podporu vyjadřují finanční a materiální pomocí, ale i osobní účastí na realizaci těchto akcí. Je potěšující, že i v současné době je ochota pomáhat potřebným stále aktuální," poděkovala závěrem všem ředitelka.