Fotbalová mánie je tu! Fandit české reprezentaci bude celé Ústí. Doma, nebo s přáteli. „My se s klukama z práce chystáme, že budeme na úvodní zápasy chodit do naší hospody," těší se Ústečan za Severní Terasy Petr Drozd. „Jestli se dostanou do semifinále nebo rovnou do finále, chtělo by to někam na náměstí, na velký plátno!"

Jeho nadšení samozřejmě sdílí každý fotbalový fanda v Ústí. Je to patrné jen podle toho, jak se ústecké restaurace na EURO 2012 chystají. „Určitě budeme pouštět fotbal, ale už máme snad na všechny zápasy obsazeno," prozradila  Ústeckému deníku například servírka z ústecké restaurace Pivovarská šenkovna. „Zájem byl o to obrovský."

Naštěstí jsou tu i další restaurace, třeba U Lípy na Střekově u kruhové křižovatky. „Samozřejmě, velkoplošnou televizi budeme mít puštěnou," slíbil její provozovatel Vlastimil Žáček.

Podobně se chystá i Jiří Česnohlídek. „V irské na zimáku budou dvě televize,  hlavní promítání máme v restauraci Na Hvězdě, na plátno. Vždycky přijde tak čtyři sta lidí," chlubil se.

Dalším logickým místem, kde by se dalo na fotbal koukat ve velkém, je například ústecké letní kino. „My to teď určitě nechystáme," omlouval se šéf ústeckého kulturního střediska, které má kino na starosti, Emil Vraspír. „O víkendu se nám EURO kříží s festivalem Ústecká porta."

Kam zajít fandit? Restaurace Na Hvězdě (Klíše), Pivovarská šenkovna, Bowling restaurant centrum na Klíši – promítání na velké plátno. Hospůdka U Lípy na Střekově, Sport Pub irská restaurace na Zimním stadionu – velkoplošné televize.

Ale nezoufejte, o pořádnou fotbalovou show rozhodně nepřijdete, tedy pokud to nepokazí počasí a nebude pršet. Agentury Top Event a PM Production totiž připravují dvě utkání české reprezentace z letošního EURA na velkoformátové obrazovce na Mírové náměstí.

První bude určitě v úterý 12. června od šesti hodin – na obrazovce poběží přímý přenos druhého zápasu ve skupině A Česko – Řecko. Doprovodný program začíná už ve tři odpoledne, občerstvení bude na místě. Pořadatelé očekávají až tři tisíce lidí.

Stejně tak organizátoři slibují obrazovku i na případné semifinále, 27. nebo 28. června. „Samozřejmě pokud se do něj naši fotbalisté nedostanou, tak se akce konat nebude, ale věřím, že to vyjde," komentoval to Jan Vrajík, organizátor.