„Ne, to jsme tam těch čtyřicet minut jeli. Pak mi tam Honza Křemen tak pětkrát projel a byli jsme hotovi za osm minut.“

Měli na to málo času. Fotografie vznikaly během října. Chtěli spolu v tomto americkém motorkářském stylu nafotit České středohoří, Labské pískovce a Krušné hory. Měli jen chvíli na vyhledání lokace, vychytání sluníčka i samotné focení.

Jan Křemen to ovšem coby model zase tak jednoduché  neměl. „U Hanšpurku jsme to opravdu měli za chvíli, ale tam nám utíkalo šíleně sluníčko. Chtěli jsme udělat pár snímků ještě o tři kilometry dál, ale než jsme tam dojeli, zapadlo za  „vysoků horů“, ale jindy jsem musel projet snad padesátkrát,a zkus otočit půltunovou mašinu na polní cestě,“ smál se.

Vzniknout by nakonec mohla i celá kniha v tomto stylu. S mapkami tras, jejich popisem a dalšími tipy  kde se zastavit. Protože jízda není o rychlosti, ale o jízdě samé, o potěšení z ní. Dokonce sbírají rady na poloopuštěné silnice na internetu a sociálních sítích, kde by se dalo fotit.

„On to je vlastně kýč, a strašný, ale já mám radost, že to umím. Amerika ani jinak než takhle snad ani nafotit nejde. Nedávno jsem uklízel své country LP a každá druhá má obálku v tomhle stylu,“ dodal fotograf Berounský.

Co s fotografiemi bude dál? Jejich tištěná panoramatická verze ozdobí interiéry nové restaurace Jana Křemena, spolu s obdobnými snímky ze Spojených států amerických. Tedy, až budou kompletní, protože ještě chybí obrázek z Labských pískovců, aby se ukázalo, že pyšnit přírodními unikáty se mohou i severní Čechy, nejen Amerika.

Nápad vznikl už před časem. Petr Berounský totiž pro Honzu Křemena nafotografoval v jedné předlické ulici jeho „Harley.“ Snímek pak otiskl motocyklový časopis.

Motorky se ostatně dostávají do módy. Například letos 1. května Ústím nad Labem projede celá formace silničních motorek jako součást série akcí a další chystají organizátoři na léto, ale zatím je prozradit nechtějí.