Rodiče s dětmi se budou moci těšit jak na tradiční sportování s Atletikou pro děti, tak na prezentaci nového projektu Pohybová gramotnost- Atletika pro celou rodinu. Příjemnou společnost jim u toho bude dělat bývalá vicemistryně světa ve skoku o tyči, Kateřina Baďurová Janků. 

Atletickou zónu najdou návštěvníci na hlavní pláži rekultivovaného jezera, které se nachází v sousedství Ústí nad Labem. Stánek Atletiky pro děti nabídne od 13 do 17 hodin možnost vyzkoušení si atletického víceboje a to s pomůckami speciálně určenými pro děti ve věku 5-11 let. Zábavnou formou si tak nejmenší sportovci vyzkoušejí hod pěnovým oštěpem, skok do dálky z místa nebo jak jsou rychlí na salomové trati.

Cyklozávod Milada přilákal rekordní počet účastníků.
FOTO: Cyklozávod Milada přilákal rekordní počet účastníků

Pro všechny děti jsou po absolvování víceboje připraveny drobné odměny. Rodiče se mohou informovat, kde všude se v jejich okolí nacházejí atletické přípravky, ve kterých se děti zmíněným pohybovým aktivitám věnují pravidelně. Představení Atletiky pro děti širší veřejnosti probíhá v rámci dlouhodobé spolupráce s Ústeckým krajem v rámci projektu: Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje.

Ve 14 hodin bude pro návštěvníky připravena autogramiáda bývalé vicemistryně světa ve skoku o tyči, Kateřiny Baďurové Janků. Po celou dobu bude dětem dělat společnost patron projektu- oblíbený pohádkový Krteček, který se s nimi rád vyfotografuje.

Stánek projektu Pohybová gramotnost- Atletika pro celou rodinu představí novinku Českého atletického svazu podporující společné sportování rodičů a dětí. Rodiče se v něm seznámí s doporučovanými sportovními aktivitami, vyzkoušejí si cvičení, která budou moci později zkoušet i doma se svými dětmi. K nahlédnutí budou metodické materiály a veškeré dotazy ohledně rodinného sportování zodpoví speciálně vyškolení trenéři.

Jezero Milada.
Miladu čeká soutěž studentů. Podle architektů i vedení měst je to absurdní