Aligátor Libor se stěhoval na letní byt
Stěhování Libora, aligátora amerického, má za sebou zoo v ústecké čtvrti Krásné Březno. Ošetřovatelé jej přesouvali ze zimoviště do letního výběhu.

Expozice česko-německých vztahů v muzeu stále chybí
V ústeckém muzeu stále není expozice o německy mluvících obyvatelích českých zemí a ani se nezačalo s její stavbou. Náklady na realizaci jsou asi 50 milionů korun. Původní termín otevření byl rok 2012. Podle ředitele muzea a zároveň radního pro kulturu Miroslava Krále hledá město řešení, jak plán splnit.

Neštěmice možná budou bez chemie
Žádné nové látky, které by ohrožovaly lidské zdraví nebo znečišťovaly životní prostředí. Taková má být budoucnost areálu Tonasa. Alespoň to plánují pro tuto část Neštěmic ústečtí zastupitelé. Chtějí změnit územní plán, který dosud takovou výrobu v Tonasu povoluje.

Starší dorostenci Elby na zlato nedosáhli
Sen starších dorostenců hokebalové Elby o extraligovém titulu se definitivně rozplynul. Ústečtí mladíci nestačili ve čtvrté finálové bitvě na soupeře z Plzně a po vysoké porážce 0:6 se museli spokojit se stříbrnými medailemi. Favorizovaná Plzeň nedopustila překvapení a finálovou sérii ovládla 3:1 na zápasy.