To potvrdil předseda sdružení Jiří Němeček. „Nebudeme se ptát na samotné obchodní centrum, ale na směřování dolního Střekova jako celku. Budeme se lidí ptát, co by si tady představovali. Nechceme, aby ta anketa byla zatížena tou stavbou."

Němeček také vysvětlil, že anketu spustí během března. „Jinak je tu určitá novinka, spolupracujeme společně s investorem, Saller group na zadání nového projektu využití toho prostoru. Už je vybraný i architekt," dodal Němeček s tím, že to bude zpracovávat projekční kancelář Regionstudio, certifikované Českou komorou architektů.

Mluvčí investora Jan Rödling to potvrdil. „Čekáme na výsledek kasační stížnosti, soud dosud nerozhodl," sdělil. Zmínkou o stížnosti narážel na rozhodnutí soudu o zneplatnění části územního plánu, týkajícího se i proluk na Střekově, kde má OC Střekov vyrůst, což mělo za následek, že krajský úřad vyhověl odvolání občanských sdružení a zrušil územní rozhodnutí na stavbu obchodního centra.

Marian Páleník z platformy Lepší Ústí, která spoluzakládala sdružení Váš Střekov, to glosoval s tím, že na ústeckém magistrátu asi nejsou úředníci nestranní. „Zřejmě straní investorovi, jelikož všechna jejich zásadní rozhodnutí nakonec kraj nebo soud zruší," řekl. „Slova pana Páleníka ponechám bez komentáře," řekl k tomu Karel Rouč z kanceláře primátora.