Radka Bandasová z Ústí je šéftrenérka zdejšího klubu BASTA cheerleaders a hlavní organizátorka sobotního 4. ročníku celorepublikové soutěže BASTA CHEER CUP 2016 ve Slunetě.

„Už jako malá jsem se ráda hýbala na hudbu, a to kdekoliv a před kýmkoliv. Rodiče mě nejdříve přihlásili na rytmiku a poté do oddílu moderní gymnastiky. V prvním ročníku na střední škole jsem ve spolupráci se svými spolužačkami vytvořila svou úplně první choreografii pro naši třídu a s ní jsme my, holky z prváku, celoškolní soutěž vyhrály," popisuje Radka Bandasová začátky své taneční kariéry, které ji k práci trenérky ústeckého cheerleadingu nasměrovaly. Za sebou má celou řadu soutěžních choreografií, včetně významných úspěchů.

NESPOČET TITULŮ

První oficiální mistrovství ČR bylo již v roce 2001 v Praze a Basta cheerleaders se ho úspěšně zúčastnili. „Hned na první této velké soutěži jsme zvítězili a přivezli tak do Ústí titul mistra ČR v kategorii JUNIOR DANCE. Od té doby jsme do našeho rodného města přivezli těchto titulů nespočet a i jeden titul mistra Evropy v cheerleadingu," doplnila Bandasová.

Plejáda adrenalinu a tance zavítá již tuto sobotu také do Ústí, konkrétně do Sportcentra Sluneta. Slavnostního zahájení začíná v 10:30 hodin a ujme se ho primátorka Věra Nechybová.

„Soutěže se zúčastní přes čtyři stovky soutěžících z devatenácti týmů z celé republiky, a to v celkově 111 vystoupeních. Soutěžit se bude na dvou plochách, které speciálně při této příležitosti v hale vytvoříme. Jedna bude pro taneční disciplíny free style, jazz a hip hop a druhá pro kategorie cheer, které jsou specifické stavěním lidských pyramid, vyhazovaček, akrobacií a skoky. Výkony bude hodnotit odborná mezinárodní porota," zve na sobotní podívanou Bandasová.