Aukce startuje na webech všech Deníků v severních Čechách už v úterý 1. listopadu. Společně ji pořádají Ústecký deník a amatérský futsalový oddíl FC Lokomotiv Ústí nad Labem. Vybrané prostředky budou stejně jako v předchozích letech v plné výši věnovány Společnosti pro podporu lidí 
s mentálním postižením.

„Letos máme pro fanoušky sportu připravené opravdové lahůdky. Podepsaný dres Petra Čecha či Michala Neuvirtha neseženete jen tak. Jsme rádi, že oba ochotně spojili své jméno s naším projektem a rozhodli se pomoci dobré věci," říká Pavel Přibyl, vedoucí oddílu FC Lokomotiv.

Kromě již zmíněných dresů můžete v aukci získat i řadu dalších cenných a samozřejmě podepsaných artiklů. Namátkou rukavice dvou profesionálních boxerek a svěřenkyň Lukáše Konečného – Fabiany Bytyqi a Lucie Sedláčkové, originální olympijské tričko běžkyně Anežky Drahotové, dresy hokejistů Litvínova a Ústí, basketbalistů Děčína, házenkářů pražské Dukly či tréninkový dres ragbistů České republiky. Ti dokonce přidali i zápasový míč.

PADNE DALŠÍ REKORD?

Naprostým unikátem je pak dres amerických fotbalistů SC Blades Ústí nad Labem s číslem 11. „Má symbolizovat rok 2011, kdy náš oddíl vznikl. Nikdo s tímto číslem u nás nehraje a je navždy vyřazené jen pro vítěze této aukce," sdělil Deníku Marek Moudrý, marketingový manažer „Blejdů".

Účastníci aukce se ale mohou těšit i na jiné předměty než dresy. K mání bude například padesátilitrový sud lahodného ležáku Monopol, poukázka na fotoplátno dle vlastního výběru či dvě autobiografie Václava Maška – Věrné Sparťanské srdce.

„Snažili jsme se najít pro každého něco, aby byli účastníci aukce spokojení. Nejdůležitější ale je, aby byly spokojené děti, pro které vybrané prostředky půjdou," dodal Přibyl.

Velká charitativní aukce bude probíhat na všech webech regionálních Deníků v celých severních Čechách od 1. do 13. listopadu (končí úderem 22. hodiny) a je doprovodnou akcí k futsalovému turnaji Lokomotif Cup, jehož 4. ročník se uskuteční 
v sobotu 17. prosince v Ústí nad Labem.

Loni se pořadatelům podařilo vybrat a předat celkem 42 005 Kč (v aukci se vybralo 14 071 Kč). Padne letos potřetí v řadě rekord?

Co můžete vydražit v letošní aukci:Fotbalový dres Arsenal FC s číslem, jmenovkou a vlastnoručním podpisem brankáře Petra Čecha
Hokejový dres Philadelphie Flyers s číslem, jmenovkou a vlastnoručním podpisem brankáře Michala Neuvirtha
Unikátní dres amerických fotbalistů Blades Ústí nad Labem s podpisy hráčů a navždy vyřazeným číslem 11
Poukaz na odběr 50 litrů lahodného ležáku Monopol
Suvenýry z Tour de France (puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře a žlutá kšiltovka pro vedoucího závodníka)
Zápasové rukavice juniorské mistryně světa v boxu Fabiany Bytyqi s vlastnoručním podpisem
Zápasové rukavice mistryně Evropy v boxu Lucie Sedláčkové s vlastnoručním podpisem
Dres hokejistů Litvínova s podpisy hráčů A týmu
Hraný dres hokejistů Slovanu Ústí s podpisy hráčů
Pánská mikina značky Swenmark a potiskem Florbal Ústí
Funkční tričko Alpine z olympijské edice s vlastnoručním podpisem chodkyně Anežky Drahotové
Dres basketbalistů Děčína s podpisy hráčů A týmu
Podepsaný dres házenkářů pražské Dukly
Tréninkový dres ragbistů ČR + hraný míč
Poukaz na fotoplátno s vlastním motivem o rozměrech 60x80 cm v hodnotě 650 Kč
Podepsaný dres fotbalistů FK Teplice
Podepsaný dres fotbalistů Ústí nad Labem
Autobiografie Václav Mašek – Věrné Sparťanské srdce (2x)
Tričko mistr ČR v letním biatlonu