Romantickou cestičkou společenských začátků mne provázela slečna Barbora Derflová. Ta se svým bratrem Tomášem působí v tanečních tři roky jako asistenti.

„Jsem moc ráda, že je o taneční v Ústí nad Labem velký zájem. Kluci sice někdy vrčí, ale děvčata se vždycky těší na závěrečný věneček. Už jako malá holka jsem někde v koutku předváděla vlastní kreace, tak mne rodiče přihlásili v Neštěmicích na balet. Vydržela jsem tam čtyři roky a propojila pohyb s klavírem. Na něm jsem hrála o rok déle," říká Barbora Derflová.

Barevné úbory

Vystřídala různé pohybové kroužky, kde se jí líbila moderní choreografie, barevné úbory a hudba. Zásadní zlom přišel ve čtrnácti letech, kdy se dostala do Taneční školy Gebert.

„Nalákal mě tam bratr Tomáš. který tam tančil a potřeboval novou partnerku. Vytvořili jsme taneční pár a já si zamilovala latinu. Tři roky jsem byla v jednom kole, z jedné soutěže do druhé," popisuje usměvavá Barbora.

Pak ale její bratr začal studovat vysokou školu a jejich pár se rozpadl. Další šikovný kluk se už neukázal. Životním mezníkem byly její taneční. Na parketu byla za hvězdu, v obličeji měla radost a odhodlání. Dodala si odvahy a po konzultaci s bratrem oslovila taneční mistry. Po krátkém vyjednávání se sourozenecký pár vrátil na parket ve spojení s výukou společenského tance.

„Oba studujeme mimo Ústí nad Labem, ale na páteční večery se těšíme. Moc nás to baví. Dokonce jsme asistovali při tanečních pro dospělé, kde jsme taktně napovídali našim rodičům. To byla velká legrace, tedy pro nás," prozrazuje Barbora.

Večery s Ebenem

Když v televizi odstartoval taneční seriál sportovních a filmových celebrit StarDance, vychutnávala si každý večer s Markem Ebenem.

„Společenský tanec prostě patří k životu, nezáleží na věku, drahé róbě a módním účesu. Samozřejmě že se dámy cítí lépe, když jim to sluší, ale rozhodující je prožitek s tím druhým a soulad s hudbou. Stále se máme co učit, ale tanec je náš život. Každý mladý člověk má své sny, já mám ty taneční," dodává Barbora Derflová.