Jak bude vypadat opravená plavecká hala na Klíši a přistavěný akvapark, dnes nikdo oficiálně neví. Město bude teprve vybírat projektanta, který vše navrhne. Přesto ale existují vyobrazení, o která se městští politici opírají. Tvrdí zároveň, že vše může být jinak.

Na barevných obrázcích, které měli k dispozici zastupitelé, je vidět přístavba k současné plavecké hale. Nachází se podél příjezdového parkoviště k současné hale. Měla by tak tvořit jakési samostatné křídlo.„Chceme, aby zde byl tobogan, divoká řeka, vířivka, plavecký bazén se čtyřmi dráhami a dětský bazén," řekl zastupitelům vedoucí odboru investic Ivo Zíka.

Přesně to je vidět na vyobrazeních. Točité těleso toboganu je po straně přistavěné budovy. Uvnitř pak vyobrazení znázorňují bazének s dojezdem na tuto atrakci, větší bazén s plaveckými drahami a menší se skluzavkou. V pozadí je vidět i kruhový objekt, tedy nejspíše vířivku.

Kde se vyobrazení vzalo, se někteří Ústečané pokoušeli marně zjistit. Arnu Fišerovi jen uklouzla poznámka, že jim ho „nakreslil projektant z Děčína". Tvrdí, že spěchají, protože je třeba stavbu dokončit do jara 2015, aby se mohlo požádat o evropskou dotaci.

„Hoří to dokonce tak strašlivě, že raději nepřipustíme ani regulérní architektonickou soutěž," rozčiluje se Jan Kvapil ze sdružení Stop tunelům. O soutěž marně město žádala skupina architektů.

Město přesto slibuje, že veřejnost i odborníci do projektu budou moci zasáhnout.

Během projektování prací chtějí radní uspořádat anketu, co si lidé přejí. Projektant pak prý bude muset nejčastější přání do projektu zahrnout.

Celá stavba podle odhadů města nebude stát více než 164 milionů korun. Více si za současné situace městská kasa ani nemůže dovolit.

Plavecký bazén na Klíši je již 27 let starý. Objekt je proto ve velmi špatném stavu. I přes vloženou folii prý pokračuje degradace obou bazénů. Plavecký bazén prý nelze používat pro závody, protože prý již nesplňuje kritéria mezinárodní plavecké federace. Objekt má i narušenou statiku a problémy s plněním hygienických norem.