Koncert se uskuteční v Severočeském divadle v Ústí nad Labem 16. března příštího roku od 18 hodin. Pořadatelem je opět spolek Ústecký dětský sbor.

Výtěžek bude předán rodině čtyřletého Přibíka z Ústecka. Jeho příběh podrobně poznají lidé přímo na benefici.

Na 11. ročníku benefičního koncertu vystoupí, stejně jako v předchozích letech, Ústecký dětský sbor pod vedením sbormistrů Martiny a Petra Zemanových s doprovodem klavíristy Václava Krahulíka. Ze známých osobností podle organizátorů přislíbili účast Vladimír Hron, Jan Šťastný, Kateřina Brožová a Daniela Šinkorová. Moderovat budou Jan Šťastný a Kateřina Brožová.

Závěr benefičního koncertu 2022
Benefiční koncert pro děti z Ústecka vynesl více než tři sta tisíc korun

„Jedenáctý ročník benefice je připravován v nelehké době a bude velmi těžké získat pro potřebnou rodinu finance, které jí život alespoň částečně usnadní. Přála bych si, aby výtěžek i přesto činil opět minimálně 200 tisíc korun,“ prozradila hlavní organizátorka koncertu Martina Zemanová. Ta je zároveň sbormistryní a manažerkou zmíněného dětského sboru a členkou katedry výchov uměním Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Jedenáctý ročník benefičního koncertu Zpíváme pro Tebe podpoří čtyřletého Přibíka a jeho rodinu.Jedenáctý ročník benefičního koncertu Zpíváme pro Tebe podpoří čtyřletého Přibíka a jeho rodinu.Zdroj: archiv rodiny/se svolením UJEPMaminka Přibíka odkryla pohnutý příběh: „Začalo to přesně 30. listopadu 2018, kdy jsem byla hospitalizována kvůli silné preeklampsii (nemoc děložních cév - pozn. red.). Přibík, protože neprospíval, musel na svět o čtyři dny později. Narodil se 3. prosince 2018, vážil pouhých 420 gramů, měřen nebyl, ale lékaři uvádějí 26 centimetrů. Byl opravdu maličký. V nemocnici strávil 134 dní, během kterých se u něho objevilo několik komplikací. Dokonce musel podstoupit velkou operaci bříška.“

Po celém tomto boji byla chlapci diagnostikována dětská mozková obrna, kvadrupostižení, kvadruspasticita, mikrocefalie a středně těžká mentální retardace.

 Benefice Zpíváme pro Tebe
FOTO, VIDEO: Benefice Zpíváme pro Tebe rozzářila tváře v ústeckém divadle

„Od malička cvičíme vojtovku, chodíme na rehabilitace, ergoterapii, logopedii a navštěvujeme další specialisty. Jezdíme pravidelně do lázní. Dnes jsou Přibíkovi čtyři roky. I když neumí lézt, chodit ani pořádně mluvit, je to úžasných a veselý chlapec, na kterého jsme všichni pyšní,“ doplnila maminka.

Jak upozornila Jana Kasaničová, mluvčí ústecké univerzity, pomoci mohou i ti, kdo se na březnový koncert nedostanou. Lze přispět na účet 43-8451510217/0100 se vzkazem „Pro Přibíka“ do textu pro příjemce.

Bližší informace o koncertu, možných větších finančních darech či kontaktu na rodiče poskytne organizátorka Martina Zemanová na telefonu 606 838 287 či e-mailu martina-zemanova@seznam.cz