Status o konci berušky na Facebooku Dálnice D8 sdílelo neuvěřitelné množství lidí, další ho komentovali. A to včetně bývalého mluvčího Besipu Jana Pechouta. Také jemu je to líto. Když totiž jel kolem, věděl, že už to má do Ústí kousek.

Beruška u dálnice.Zdroj: De8.czÚstecká firma Tisk Horák berušku odstranila na základě dopisu od Ředitelství silnic a dálnic, které ji upozornilo, že jde o reklamu a podle nového zákona nemá nic podobného u dálnice být. Berušku, která zde byla od roku 2004, teď uložili do skladu.

„Trochu ji zrenovujeme, ať dostane novou fasádu. Přemýšlíme, kam ji umístíme, aby byla hezky vidět a nerušila,“ přiblížil Leoš Horák z firmy. Reakce lidí na její odstranění ho příjemně překvapily. „Ani jsme netušili, že je to takové oblíbené místo,“ komentoval Horák.

Vítr a zloději

Spolu s beruškou byl v minulosti na dálnici ještě posed a reklamou polepený satelit, ten je teď také bez reklamy. Berušku, která je logem ústecké firmy, navrhl otec Leoše Horáka Milan spolu s grafikem společnosti. Poutat reklamou bylo na tomto místě podle lidí z firmy velmi složité kvůli zdejším povětrnostním podmínkám. Ale nejen, že tady fouká. Před lety sem objednali mnoho menších berušek, které navěsili na stromy jako ozdoby, a za dva měsíce byly kvůli nenechavcům všechny pryč.

Prokop Voleník
Nejlepším tiskovým mluvčím roku je Prokop Voleník z ústecké záchranky