Konečně se tak zdá, že se část odštěpenců z bývalého ANO personálně stabilizuje.

NEJSME RYCHLOKVAŠKY

„Nejsme rychlokvaškami, kterých vzniká před každými volbami bezpočet," řekla Tomková s tím, že na nedávném sněmu zvolili členové také místopředsedu, podnikatele Martina Konečného. Ten je známý zejména svými nekompromisními výroky a dotazy směrem k vedení města na jednáních zastupitelstva.

„Když chci něco vědět, jednoduše se zeptám. Nejsem aktivista. Jako obyvatel Krásného Března dlouhodobě oceňuji práci naší předsedkyně jako starostky. Každý obyvatel této části Ústí musí vidět pozitivní změnu, která nastala od jejího nástupu do funkce. Když jsem zjistil, že tedy po rozpadu ANO zakládá nové hnutí, jednoduše jsem do něj vstoupil a na základě podpory dalších členů přijal i pozici místopředsedy," řekl Konečný.

Od projektu Vaše Ústí si slibuje hlavně práci pro město. „Do roku 2018 nás volby nečekají, takže do té doby chceme mít dobrou členskou a voličskou základnu," přiznal Konečný.

PRO!ÚSTÍ LÍDRA NEMÁ

Zvláštností je, že si zástupci Vaše Ústí, složeného převážně z lidí z rozpadlého ANO, oblékli na propagační materiály bílé košile. Téměř identické, které využívá i lídr ANO Andrej Babiš na reklamních billboardech.

„S tím to nemá nic společného. Bílá košile je neutrální, každý chlap ji má doma. Rozhodovali jsme se mezi bílou a černou barvou, nakonec jsme ale vybrali bílou hlavně kvůli pozadí na fotce, které tak můžeme dobře měnit," vysvětlila Tomková.

Bez předsedy je naopak hnutí PRO!Ústí, jehož lídrem byl podnikatel Martin Hausenblas. „Ještě se nesešlo tolik členů, aby nového předsedu zvolili. Sněm plánujeme na konci srpna. Martin byl hlavním mediálním člověkem před volbami, předsedou není," podotkl za PRO!Ústí Karel Karika.