Tříletá Madlenka potřebuje lásku rodičů a rehabilitační cvičení, které něco stojí. Do prosklené pokladničky vložilo dobrovolné startovné 210 běžců a tatínek se startovním číslem 51 na těle nevěřil svým očím. Všichni mu přáli klidné Vánoce a malé dívence potřebné štěstí na cestě životem. Upovídaný David Cihlář představoval známé tváře, za provizorním pultem s vánočkami stál ředitel Hotelu a pivovaru Na Rychtě Jiří Šťovíček, voňavý svařák nabízel pan Fiklík, tombolu dostala na starost Radka Kubíčková, startovní čísla vydával Petr Kostovič, dokumentaci pořizovala Jana Procházková.

"Sám to moc nechápu. Prostě se u nás objevila nějaké paní a oznámila nám, že nás zve do Ústí na noční charitativní běh pro moc nemocnou dceru. Momentálně je Madlenka v nemocnici, má velké zdravotní problémy a tihle cizí lidé nám dobrovolně chtějí pomoci. Všem jim osobně poděkovat nemohu, ale jsou úžasní," tvrdil dojatý Václav Endl. 

Rozsvícení vánočního stromu v Ústí nad Labem.
FOTO: V Ústí začaly Vánoce, Lidické náměstí rozzářily stovky světýlek

Barevný had z lidských těl se na pokyn startéra vydal na pětikilometrovou trať, přestože se tentokrát na osobní rekord nikdo nechystal, první se k novému mostu od zdymadel vrátil Petr Zuda v čase 16:50. Na pomyslné bedně vedle něho stála nejvýš Jarka Banýrová (19:30). Tleskali jim všichni a mysleli přitom na malou holčičku, která by chtěla zažít jednou hezké Vánoce. Dobré skutky přeci nedělají v prosinci jenom andělé!