Ještě ve středu stála ve Valtířově dřevěná pergola, která zakrývala tři plastové kontejnery na tříděný odpad. Nyní je na jejím místě pouze hromada spečeného plastu a popela, ze které koukají zbytky koleček. Za poslední dva dny shořelo nejen toto stání, ale i další podobné ve Velkém Březně, pod který Valtířov spadá.

„To není náhoda. Obáváme se, že nám kontejnery někdo zapaluje," řekl  velkobřezenský starosta Michal Kulhánek. Podle něho čekají, kde další noc vzplane další stání.

Více čtěte v tištěném pátečním Ústeckém deníku!

Přečíst si v něm můžete i o tom, že město koupí problémovou ubytovnu v Krásném Březně. Společnost CPI Byty se chce objektu zbavit. Vedení města nyní vyjednává o kupní ceně.

Na povodňová konta města i Ústeckého kraje dorazily statisíce a miliony korun. Tvoří je zaměstnanecké a komunitní sbírky i dary soukromých osob. Rozděleny mezi potřebné tyto peníze prozatím všechny nejsou. Kolik peněz se ve sbírkách sešlo a kdy město a kraj všechny vyplatí? Čtěte v tištěném pátečním Ústeckém deníku.

A přineseme také rozhovor s Klaudií Dudovou, představitelkou hlavní role v novém filmu z romského prostředí – Cesta ven.