V jejím čele stojí hejtman a zasedají v ní lidé z celého IZS. Zabývali se také záměrem vytvořit letos jednotnou komunikační krizovou platformu.

V souvislosti s nedávnou střelbou v nemocnici v Ostravě se experti na krajském úřadu v druhé polovině prosince 2019 zabývali i problematikou ochrany takzvaných měkkých cílů. „Rada řešila, jak by byl na obdobnou situaci připraven Ústecký kraj,“ popsal hejtman Oldřich Bubeníček s tím, že rada chce víc propojit a posílit komunikaci mezi policií a Krajskou zdravotní.

Tak cvičili záchranáři loni u simulované nehody vlaku: 

Na složky IZS kraj pamatuje i v rozdělování významných částek z jeho rozpočtu. Záchranáři Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje od něj v uplynulých dnech převzali 17 nových moderních sanitních vozů. Na svém posledním prosincovém jednání pak zastupitelé schválili finanční podporu činnosti dobrovolných hasičů ve výši 700 tisíc.

Další podpora směřuje krajskému ředitelství policie částkou dva miliony na technické i materiální vybavení a pro profesionální hasiče na podporu zajištění akceschopnosti ve výši pěti milionů. „Celkem 17 milionů je pro rok 2020 alokováno na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí a ostatních složek IZS,“ doplnil mluvčí hejtmanství Martin Volf.

Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem
Minimální mzda vzrostla, polepší si i někteří ústečtí divadelníci